3 gode grunde til at budgettere din privatøkonomi

3 gode grunde til at budgettere din privatøkonomi

26. juli 2019 Slået fra Af nicolai

Lægger du budget? For hvor lang tid ud i fremtiden? Og hvor detaljeret er det? Det behøver ikke være svært at lægge budget, det handler essentielt om, at give hver en krone et job. Så start med at oprette en budgetkonto, og få din lønseddel dirigeret hertil.

Terminer

Terminer, omhandler egentlig de fastsatte tidspunkter, hvor du betaler renter og afdrag på lån. Det er typisk pr kvartal eller halvårligt. I denne artikel bruges betegnelsen dog også om øvrige betalinger der betales kvartalsvist eller halvårligt.

For denne type betalinger, er det rigtig vigtigt at lægge budget, så du ikke ender med ikke at kunne betale. Se på hvad din terminbetaling er, og fordel den ud, så du lægger til side til den hver måned. Også selvom det er en lille betaling, som betales årligt, så læg en lille smule til side, for så opdager du aldrig, at de penge ”mangler” i din økonomi.

Overblik

Du får et langt bedre overblik, hvis du ser på alle dine udgifter og planlægger dem. Overfør til din hverdagskonto til mad, forbrug osv. og gennemgå det hele en gang om ugen, så du kan se om du overholder dit budget. Du vil også pludseligt kunne se, hvor dine penge ”forsvinder” hen.

Det lyder vanvittig indviklet, men der er flere og flere apps derude, som hjælper dig. Lommebudget,  Spiir og YNAB (You Need A Budget) for bare at nævne 3.

Nødstilfælde

Har du på nogen måde mulighed for det, så lav en kategori hvor du lægger penge til side til nødstilfælde. Hvis din fryser går, så har du pludselig til en del af udgiften, og kan måske klare resten med et akut sms lån, eller måske helt uden et lån.

Du vil opleve, at det nedbringer din pengestress; du ved præcis hvor meget du har at gøre med, og hvad du kan shoppe for.