Er dine køkkenknive blevet sløve?
23. marts 2020Man bruger sine knive i køkkenet oftere end man overhovedet lægger mærke til. Derfor kan det også komme som en overraskelse, når de bliver sløve. Det kan være irriterende og upraktisk, især hvis man står og har brug for en god, skarp kniv. Det er derfor en god ide at slibe sine knive jævnligt, så du altid ved, at de er skarpe og klar til brug. Det er en god måde at spare penge på, når du sliber dine knive, i stedet for at købe nye. Når du derimod tager dine knive op fra knivblokken og sliber dem, men de bare ikke rigtigt vil blive ordentlige skarpe, er det måske på tide at skifte dem ud – en sløv kniv er nemlig en del farligere end en skarp kniv.
Sådan sliber du dine knive nemt og sikkert
Når du skal slibe dine knive, er det vigtigt at være forsigtig – det er trods alt knive, Du har med at gøre. Inden du går i gang, er det vigtigt, at du har det korrekte udstyr. Du kan for eksempel bruge en slibestav eller en slibesten. Det er meget vigtigt at du har styr på hvad du laver, inden du går i gang – læs derfor altid instruktionen. På den måde undgår du uheld og skader.
Derfor er det vigtigt at slibe sine knive
Der er flere grunde til, at det er vigtigt at slibe sine knive. En sløv kniv er en del farligere at bruge end en nysleben kniv. Dette skyldes at en sløv kniv kan have svært ved at skære ordentligt igennem ting, hvilket gør den sværere (og derfor også farligere) at bruge. Husk derfor altid at slibe dine knive, når de bliver sløve og gerne før – på den måde bliver det både nemmere, men også mere sikkert at lave mad.