Få en bedre søvn – Tips og tricks til at sove bedre

Få en bedre søvn – Tips og tricks til at sove bedre

20. april 2020 Slået fra Af nicolai

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen? Ligger du time efter time, og vender og drejer dig uden at sove? Det er drøn irriterende og virkeligt frustrerende, når du virkelig faktisk er træt og måske skal tidligt op næste morgen, at du bare ikke kan sove. Det forsøger vi at hjælpe dig med i  denne artikel, hvor vi giver forskellige tips til at falde i søvn og få et bedre søvnresultat om natten. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan gøre bedre for at falde hurtigere i søvn om aftenen. Vi gennemgår tre trin, der alle sammen har videnskabeligt beviseligt effekt, og hjælper mange med at få deres skønhedssøvn.

En ordentlig seng er altafgørende

First things first: Aldrig gå ned på udstyr – heller ikke når det kommer til din søvn. Det er ubeskriveligt vigtigt, at du har en god seng at sove i om natten, da den har stor indflydelse på dit søvnresultat. Hvis du skal bruge en ny seng, så er der her et nyt værktøj til at finde den rigtige seng. Mennesket bruger i gennemsnit en tredjedel af deres liv på at sove – i disse timer, er det vigtigt, at man sover godt. Dermed ikke sagt, at man skal bruge uendeligt mange penge på en ny seng, men det kan sagtens lade sig gøre at anskaffe sig en fin seng til en ordentlig pris. En kvalitetsseng er starten på en god søvn om natten, og derfor bør man anskaffe sig en ny model en gang i mellem, hvis den gamle er slidt.

Hold soveværelset helligt

Tip nummer to, er et psykologisk tip, og det handler om at vænne hjernen til at holde soveværelse helligt. Det vil altså sige, at man kun skal opholde sig i soveværelset, når man skal sove. Alt arbejde, binge-watching af serier og andet skal være bandlyst fra sengen og soveværelset, og i stedet foregå i et af boligens andre rum. Soveværelset skal være helligt og dedikeret til at sove. På den måde vænner du reptilhjernen i din krop til at, når man går i ind i dette rum, er det for at sove. Det er et gammelt trick i bogen, men flere psykologer peger på, at denne tilvænning kan gøre det lettere for personer med søvnbesvær, at sove om natten.

Mørklæg hele soveværelset og undgå skærme

Det sidste tip i denne omgang handler om, hvordan lyser påvirker hjernen og dens udbytte af søvnen. Flere studier viser efterhånden, at det kan være dårligt for hjernen og øjnene at sove i for lyse omgivelse. Det vil altså sige, at det er en god idé at investere i et par mørklægningsgardiner og eller gøre det muligt at mørklægge hele soveværelset. På den måde får man også flere effektive og dybe søvntimer, der i sidste ende er en vigtig faktor i forhold til overskud i hverdagen. Ligeledes er det en god idé at gøre soveværelset til et smartphone- og tablet-frit område, da det blå lys fra disse enheder får hjernen til at agere mere vågnen. Generelt bør man faktisk være påpasselig med at gøre brug af skærme i disse før sengetid.