Sådan kan du skabe nyt liv i haven

Sådan kan du skabe nyt liv i haven

6. januar 2021 Slået fra Af Bounivers

Det er vinter, og haven står øde hen. Du har måske ikke haft den store tid eller lyst til at få fjernet blade, klippet hæk, slået græs eller lignende, så måske ser haven ikke ligefrem pæn ud. Det gør jo heller ikke noget lige nu. Vejret er jo ikke ligefrem til havehygge – men det er det forhåbentlig til sommer, hvor du sikkert gerne vil ud at nyde haven med hele familien. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan skabe nyt liv i din have, så du kan få mest muligt ud af den her til sommer.

Luk solen ind

En have er ikke meget værd, hvis den er mørk og trist. Skygge går nemlig ikke kun ud over din interesse for haven, men forstyrrer også planter og buske i sin vækst. Det kan derfor være en rigtig god idé for hele havens skyld at fjerne andre elementer, som skygger unødigt for solen. Det kan f.eks. være et nedlagt skur, som bare stadig står og samler støv, et gammelt drivhus eller legehus, der ikke bliver brugt eller endda en masse træer, som sørger for skygge i store dele af haven.

Skab et samlingssted

Haven kan bruges til mange forskellige ting – men en af de ting, som haven oftest bruges til, er hygge med familien om sommeren. Det kræver et samlingssted, hvor man kan stille havemøbler, grill og lignende, dvs. en terrasse. En terrasse er det perfekte sted til at slikke lidt sol, når vejret er til det, og naturligvis også til at invitere venner og familie over til grillaftener. Man kan også skabe en fin flisebelagt rute ned gennem haven, hvor man så opstiller små hyggekroge langs. Det kan f.eks. være en bænk eller lignende, hvor man kan nyde solen med en god bog og en kop kaffe.

Skab privatliv

Haven er for mange et åndehul i hverdagen, hvor man gerne vil kunne slappe af i rolige omgivelser – men det er svært, når haven er åben ud til f.eks. veje eller fællesarealer, hvor der kommer masser af mennesker. Her kan det være en god idé at opsætte et plankeværk eller få plantet en hæk, så haven bliver et privat område. Her skal man dog lige være opmærksom på bl.a. naboskel og højderestriktioner, inden man vælger et hegn.

Investér i haveservice

Hvis du ikke selv har tid til at tage dig af haven – eller måske bare ikke har grønne fingre – kan haveservice være en rigtig god investering. Det sikrer, at haven altid er i topform, så den kan nydes året rundt. Du slipper for at bruge en masse tid på at slå græs, klippe hæk og meget mere og samtidig ser haven fantastisk ud og er altid klar til en grillfest. Du kan med fordel få hjælp til haveservice i Kolding af Anlægsgartner Brian Stølegaard.