Sørg for de ansattes gode humør i fritiden med en god situation på arbejdspladsen

Sørg for de ansattes gode humør i fritiden med en god situation på arbejdspladsen

17. december 2020 Slået fra Af Bounivers

Du kan gøre dit bedste for at skille arbejde og fritid ad, men for mange mennesker er det et faktum, at arbejdet har en indflydelse på, hvordan de har det, og hvordan de opfører sig i hverdagen. Derfor er det nødvendigt, at du har det godt på arbejdspladsen, hvis du også vil have det godt, når du tager hjem fra arbejde. Er du ikke glad derhjemme, er det noget, der kan mærkes af dine familiemedlemmer – på den dårlige måde.

Godt samarbejde på arbejdspladsen

En stor del af at have det godt på arbejdspladsen er, at du føler dig socialt tilpas. Har du det ikke godt socialt, er det meget svært at få en god oplevelse ud af at gå på arbejde.

Nogle af de ting der spiller en rolle i forbindelse med det sociale, er f.eks. magtforhold og diversitet. Føler du dig udenfor eller overhørt på arbejdspladsen, er det absolut ikke godt, og det skal der klart gøres noget ved! Virksomheden kan bl.a. gøre noget ved at sætte fokus på problemerne, f.eks. med et webinar om diversitet på arbejdspladsen.

Gør opmærksom på det negative

Har du en oplevelse af, at der er noget, der ikke er, som det skal være på arbejdspladsen, er det dog også vigtigt, at du får det sagt. Ledelsen har ingenting at gøre, hvis de ikke er klar over, at der er et problem – så kommer det aldrig videre, og problemet bliver ikke løst.

Det kan godt være skræmmende at skulle tage et sådant initiativ, men fordi det har så stor en indflydelse på dit liv, er det et vigtigt problem at tage op med de højere magter, der faktisk kan gøre noget ved det – og hvem ved? Måske er der andre med samme problemer på arbejdspladsen, der vil takke dig for at sætte en bevægelse i gang?