Alle fordelene ved jordvarme
1. januar 2020Der er mange energiformer at vælge i mellem, så hvilken en skal du vælge?
Fordele og Ulemper ved jordvarme
Der er mange fordele og ulemper ved hver energikilde, men i jordvarme udvejer fordelene ulemperne.
Fordele
-
Billig Energi
-
Anlægget er nemt at nedlægge ifølge med nybyggeri
-
Ingen vedligeholdelse
Ulemper
-
Jordvarmen er afhængig af el, og dermed elpriserne
-
Nedgravningen kræver god plads
Prisen kan være en ulempe, men hvis du får et uforpligtende tilbud på jordvarme her, kan du sikre dig at du får dit jordvarmeanlæg til en rigtig god pris, så dermed kan det også være en fordel.
Fordelene og ulemperne i detaljer
Vi starter med Fordelene:
Prisen på jordvarmeanlægget ligger primært i indskuddet det kræver for at få det nedgravet, så prisen derefter er meget god. Så derfor er det en rigtig billig energiform i det lange løb.
Anlægget er nemmest at grave ned ifølge med nybyggeri, men det kan også gøres ved et færdigbygget hus. Men efter anlægget er bygget, kræver det ingen vedligeholdelse.
Ulemperne i Detaljer
Jordvarme som en energiform, afhænger af el, så derfor kan den månedlige pris godt fluktuere lidt, nedgravningen af slangerne kræver god plads, så når du bygger nyt hus, skal du overveje hvor der kan være plads til jordvarmeanlægget.
Hvordan fungere et jordvarmeanlæg?
Et jordvarmeanlæg har 5 dele:
-
En fordamper, der optager varmen
-
En kondensator, der afgiver varmen
-
En kompressor, der hæver temperatur
-
En termoventil, der regulerer mængden af kølemiddel.
-
En lang slange, der optager energien
Et jordvarmeanlæg udnytter den oplagrede, passive solenergi i jordens øverste lag. Det består helt basalt af en lang slange og en varmepumpe, jo længere slangen er, jo mere energi kan der optages.
Anlægget til jordvarme styres elektronisk, temperaturen i varmeanlægget reguleres efter temperaturen udenfor. Et jordvarmeanlæg er et lukket system, så der skal ikke tilføjes noget udefra. Den eneste vedligeholdelse af systemet er rensning af et filter i pumpen, en gang om året.