Elevationsseng Test – Liste over de bedste elevationssenge

Elevationsseng Test – Liste over de bedste elevationssenge

28. november 2018 0 Af nicolai

Elevationssenge har vundet stort indpas hos danskerne. Faktisk er hver fjerde solgte seng i dag med elevation. Ønsker du selv at investere i en elevationsseng, så står du over for en svær beslutning, som derfor skal træffes med stor omhu.

Dit fokus bør være, at finde en bedste elevationsseng ift. dine ønsker og krav. Det er dog lettere sagt end gjort, hvorfor vi søger at yde assistance i dette henseende. I vores elevationsseng test præsenteres du for markedets bedste modeller.

Nordkap Elevation

Forhandler Pris Information
Fra 5.499 DKK Se produkt
Nordkap Elevation

Elevationsseng produceret i Danmark og udstyret med elevationsmotor fra LINAK

Nordkap er en danskproduceret elevationsseng med støjsvag motor fra LINAK. Udgangspunktet for sengen er en massiv træramme på 11 cm. udstyret med 28 elevationslameller. Det er under denne bund, at motoren fra LINAK er monteret. Selve rammen er betrukket med samme stof som den medfølgende springmadras, for at skabe et godt helhedsindtryk.

Til motoren medfølger en trådløs fjernbetjening. Den gør det nemt at styre elevationsdelene, der findes i både hoved- og fodende. Endvidere, så er der mulighed for tilkobling af din smartphone via Bluetooth. Det giver dig mulighed for at styre LINAK-motoren med din smartphone. Der ydes desuden også hele 15 års garanti på såvel ramme- som fjederbrud.

Springmadras med 261 pocketfjedre pr. m2

Springmadrassen står den primære komfort og støtte. I denne seng er den udstyret med 261 pocketfjedre pr. m2, der hver især yder en differentieret og unik støtte til hele kroppen. Hver af disse fjedre er syet ind i en filtpose, der holder fjedrene adskilt. Det er derfor, de reagerer individuelt på tryk, hvorfor kroppens udsatte områder får en sublim støtte.

De mange pocketfjedre er desuden inddelt i hele fem komfortzoner. Dette er gjort med henblik på at sikre, at du ligger ergonomisk korrekt. Derfor får din krop også den nødvendige støtte natten igennem. Madrassen er desuden polstret med 25 mm. skum på begge sider, der gør springmadrassen vendbar, og kan fås med to fastheder: medium eller fast.

Topmadras med latex eller memory skum

Med til Nordkap følger der en topmadras af høj kvalitet, der er polstret med enten 4 cm. latex eller 4 cm. memory skum. Vælger du latex, så får du en topmadras, der er designet til at yde en progressiv støtte og komfort, eftersom materialet giver modstand. Det medfører, at din rygsøjle forbliver vandret hele natten, som blandt andet forebygger rygsmerter.

Modellen med memory skum former sig i stedet efter din krop. Det er et blødere alternativ til latex. Derfor vil du også føle, at du synker ned i topmadrassen, som – via kropsvægt- og varme – er i stand til at varme sig efter dine trykpunkter. Nordkap Elevation er derfor en elevationsseng, der kan tilpasses til de flestes behov ift. størrelse, fasthed og komfort.

Nordkap Elevation findes i følgende størrelser:

Senses Classic

Forhandler Pris Information
Fra 5.998 DKK Se produkt
Senses Classic

Danskproduceret elevationsseng med LINAK-motor og 15 års garanti på ramme

Senses Classic er en moderne og sund elevationsseng. Sengen er udstyret med fem komfortzoner, der individuelt tager hensyn til såvel din krop som dine præferencer. Eksempelvis har dine skuldre andre behov for støtte end dine ben. Det er derfor, at både Senses Classic og enhver anden god seng er inddelt i komfortzoner – i dette tilfælde er det fem stk.

Godt håndværk og sunde materialer skaber synergi og supplerer hinanden i Senses Classic. Det er resultatet af en danskproduceret seng af høj kvalitet. I produktionen er der både fokus på komfort og kvalitet. Det er bl.a. derfor, at den leveres med en elevationsmotor fra danske LINAK med 5 års garanti og en ramme i massiv fyrretræ med 15 års garanti.

Springmadras med pocketfjedre og tre fastheder

Springmadrassen i Senses Classic er fleksibel og yder en omfattende støtte. Det skyldes bl.a. brugen af moderne pocketfjedre, der kan tilpasse sig både vægt og former, og derfor yde en personlig og unik støtte. Det er meget normalt at bevæge sig i løbet af natten. Med en springmadras med pocketfjedre tilpasser madrassen sig til alle dine bevægelser.

Samtidig er der omkring springmadrassens fjedre blevet polstret med fleksibelt polyetherskum. Det styrker ikke blot komforten, men har også en lang holdbarhed. Samtidig kan der vælges mellem tre fastheder. En medium fasthed for personer op til 75 kg., en fast fasthed for personer mellem 75 – 95 kg., og en ekstra fast fasthed til personer over 95 kg.

Latex-topmadras med 40 mm. kerne

Topmadrassen udgør det øverste madraslag i denne elevationsseng. Derfor er det essentielt, at den har en lang holdbarhed og yder omfattende støtte til brugeren. Det er heldigvis tilfældet for den topmadras, der følger med til Senses Classic. Topmadrassen har en latexkerne med en tykkelse på 40 millimeter, der er både ventilerende og åndbar.

Derfor er topmadrassen med til at skabe en behagelig temperatur i soveværelset. Dette medfører en bedre komfort, da du ikke får det for varmt, når du ligger i sengen. Alt dette leder op til, at du med Senses Classic får en dybere nattesøvn. Hos Bedre Nætter, der forhandler Senses Classic i Danmark, får du desuden hele 100 dages gratis ombytning af fasthed.

Senses Classic fås i følgende størrelser:

Krone Elevation

Forhandler Pris Information
Fra 5.995 DKK Se produkt
Krone Elevation

Elevationsseng produceret i Danmark med valgfri topmadras og LINAK-motor

Krone Elevation er en elevationsseng, der tilbyder en høj grad af komfort og fleksibilitet. Det er en elegant og dekadent seng, der byder på rene linjer og et stilrent eksteriør. Det betyder, at sengen også er en sand fryd for øjet. Sengen er et unikum til prisen, den er danskproduceret under ordnede forhold og bliver fremstillet af rendyrkede kvalitetselementer.

Hvis du leder efter en seng, der er mere end blot et sted, du kan sove, så er Krone Elevation et ideelt valg. Du får en seng med en høj grad af fleksibilitet, da du kan justere både fod- og hovedende. Derfor har du mange muligheder for at finde en optimal position. Der gives desuden 15 års garanti på både fjedre- og rammebrud og 5 år på elevationsmotoren.

Fem zoner med pocketfjedre i springmadrassen

Krone Elevation leveres med en fortrinlig springmadras. Den byder blandt andet på fem komfortzoner, hvor særligt skulder- og hoftezoner giver maksimal støtte til de områder, hvor man lægger pres på madrassen. De moderne pocketfjedre er med til at sikre en god fasthed og hårdhed i sengen. Disse fjedre er polstret med et holdbart lag skum.

Du har desuden mulighed for at vælge mellem to fastheder til springmadrassen. Den fås nemlig med både en medium og fast fasthed. Det anbefales, at du vælger en medium fasthed, hvis du vejer under 75 kg. Vejer du derimod over 75 kg., så er du bedre tjent med en madras med en fast fasthed. Madrassen pakket ind i tyk tekstil, der er uhyre slidstærkt.

Luksuriøs topmadras med memory skum eller latex

Den medfølgende topmadras er yderst luksuriøs. Den leverer endnu et lag helstøbt komfort ovenpå springmadrasssen i form af en kerne bestående af enten latex eller memory skum. Begge kerner har en tykkelse pålydende 7 cm., hvilket giver en sublim komfort, som blot støttes op af den fortrinlige kvalitet af den øvrige del af den medfølgende topmadras.

Hvorvidt du bør vælge varianten med latex eller memory skum afhænger af egne præferencer. En latexkerne giver en kølende og ventilerende topmadras, der har en høj trykaflastende effektivitet, så du ikke synker ned i madrassen. Foretrækker du derimod dette, bør du vælge memory foam, da det former sig efter din krop, så du synker ned i den.

Krone Elevation fås i følgende størrelser:

Senses Lux

Forhandler Pris Information
Fra 7.998 DKK Se produkt
Senses Lux

Luksuriøs elevationsseng med topmadras med hybridpolstring og valgfri 6 cm. kerne

Senses Lux er en elevationsseng, der kan justeres, så den passer til ethvert behov. Grundlaget for enhver god elevationsseng er dog en god elevationsmotor. Derfor er denne seng udstyret med en motor fra danske LINAK, hvilket er ensbetydende med, at samtlige elevationskomponenter i sengen er danskproducerede og af en særdeles høj kvalitet.

Sengen har derfor en lang holdbarhed, og du kan nemt mærke kvaliteten af produktionen fra første gang, du prøver den. Sengens ramme består af massivt svensk fyrretræ med en tykkelse på 20 cm. Elevationsmotoren kan styres fra direkte fra din smartphone vha. Linak Bed Control. Det beviser også, at det er en både moderne og tidløs elevationsseng.

Pocketfjedre omgivet af hybridskum i springmadrassen

Med til Senses Lux får du en yderst luksuriøs springmadras udstyret med en kerne med moderne pocketfjedre. Omkring de mange fjedre er der placeret et komfortlag af såkaldt hybridskum. Det er en elastisk skum, der både giver god støtte og er særligt velegnet til en elevationsseng, da skummet er fleksibelt og dermed også kan tilpasse sig sengens positioner.

Endvidere, så har hybridskummet også en kølende funktion. Den overskydende varme og fugt transporteres helt automatisk gennem madrassen, og spredes herefter du i rummet. Det medfører, at temperaturen altid er behagelig, uanset din kropsbygning og temperatur. Det er derfor en madras, der er skabt til at tilpasse sig enhver brugers behov.

Skøn topmadras med 6 cm. kerne

Det øverste lag i Senses Lux er naturligvis en topmadras. Derfor vil det også være dette lag, du hovedsageligt er i kontakt med, når du bruger sengen. Det er særligt derfor, det er vigtigt, at du vælger en seng med en god topmadras, der også passer til din behov og er af høj kvalitet. Det er bl.a. derfor, at topmadrassen i elevationssengen har en 6 cm. tyk kerne.

Det er faktisk 2 cm. mere end de fleste topmadrasser. Det betyder, at den giver ekstra komfort. Du er desuden fri til at vælge en kerne af enten latex eller memory skum. Sidstnævnte varmer madrassen ved hjælp af kropsvarme, så den derefter former sig efter din kropsbygning. Latex giver en højere grad af aflastning, eftersom den nærmest skubber igen.

Senses Lux fås i følgende størrelser:

Ideel Harmoni

Forhandler Pris Information
Fra 11.998 DKK Se produkt
Ideel Harmoni

Elevationsseng produceret i Danmark med 15 års garanti på hele ramme- og fjedrebrud

En elevationsseng bør altid være baseret på sunde råmaterialer. Blandt andet derfor er Ideel Harmoni baseret på en træramme af massivt fyrretræ fra svenske skove. Rammen udgør grundlaget for det høje komfort, som Ideel Harmoni er i stand til at levere. Derfor er det et ideelt valg for dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvalitet eller komfort.

Sengen adskiller sig fra øvrige elevationssenge på mange punkter. Den har bl.a. højere ben, der giver et mere eksklusivt udseende. Den byder oven i købet også på tre madraslag, fem komfortzoner og 220 pocketfjedre pr. m2. Foruden dette leveres den med en elevationsmotor af høj kvalitet, som der ydes 5 års garanti på. Rammen ydes der 20 års garanti på.

Springmadras med kerne af 220 pocketfjedre pr. m2

Det er vigtigt, at du vælger en elevationsseng, der har en springmadras af høj kvalitet. Det er selvfølgelig noget, der er tænkt på i Ideel Harmoni. Den udgør nemlig sengens primære komfortlag og derfor byder den på en kerne med hele 220 pocketfjedre pr. m2 fordelt over hele madrassen. Disse fjedre er tilmed omgivet af en polstring af polyetherskum.

Skummet er ikke blot et holdbart valg, men er samtidig også komfortabelt at ligge på. Derfor er det en polstring, der er med til at højne sengens komfortniveau. Det sikrer, at du altid ligger behageligt om natten, mens den også skaber et sundt søvnmiljø. Du kan oven i købet også vælge mellem hele tre forskellige fastheder: medium, fast og ekstra fast.

Kvalitetsrigtig latex-topmadras med 40 mm. kerne

Når du ligger i din elevationsseng, der har tre madraslag; boks-, spring- og topmadras, så er det topmadrassen, du er i kontakt med. I og med, at det er det øverste madraslag, så er det også vigtigt, at den yder en høj grad af komfort. Det er heldigvis ikke noget, der er gået på kompromis med i Ideel Harmoni, hvor både komfort og holdbarhed er i højsædet.

Dette er blandt andet noget, der bekræftes af, at den leveres med en lækker topmadras med en latexkerne, der har en tykkelse pålydende fire centimeter. Det er en kerne, der er designet særligt til at yde en både elastisk støtte og progressiv komfort. Det bør desuden nævnes, at der gives 100 dages gratis ombytning på fastheden i din springmadras.

Ideel Harmoni fås i følgende størrelser:

Kongsberg Elevation

Forhandler Pris Information
Fra 7.499 DKK Se produkt
Kongsberg Elevation

Dansk elevationsseng med stilrent design, LINAK-motor og 15 års fabriksgaranti på ramme og fjedre

Kongsberg Elevation er en elevationsseng, der formår at forene skønt dansk design med høj kvalitet. Kvaliteten understreges bl.a. ved, at der ydes hele 15 års fabriksgaranti på ramme- og fjedrebrud. Selve elevationsbunden består af en træramme i massivt fyrretræ med en højde pålydende 19 cm., som sikrer, at sengen har en ekstra god stabilitet.

Elevationsmotoren er selvfølgelig en essentiel del af enhver elevationsseng. Derfor er Kongsberg Elevation udstyret med en LINAK-motor, der sikrer en effektiv elevering. Motoren kan styres med enten den medfølgende fjernbetjening eller via LINAKS egen app til din telefon. Det stiller også en vis garanti ved, at der ikke er gået på kompromis med denne seng.

261 individuelle pocketfjedre pr. m2 i springmadrassen

Springmadrassen står for den primære del af komforten i enhver seng med flere madraslag. Derfor er der også stor fokus på springmadrassen i Kongsberg Elevation. Denne madras sørger for, at du får en behagelig komfort og dertil også en sund støtte til hele kroppen. Ikke nok med det, så er springmadrassen vendbar og kan derfor bruges på begge sider.

Hele springmadrassen er opbygget med intet mindre end 261 intelligente og individuelle pocketfjedre pr. m2. Hver enkelt af disse fjedre er i stand til at tilpasse sig din kropsvægt og dine trykpunkter. Det betyder, at der er garanti for, at madrassen følger dine konturer og bevægelser. I sidste ende sikrer dette en både optimal og sund støtte af din krop.

Valgfri topmadras med 50 mm. latex- eller 50 mm. memory skum-kerne

Til Kongsberg Elevation medfølger der en valgfri Lux-topmadras. Det tilfører sengen det sidste niveau af både komfort og støtte, hvorfor det er essentielt, at du får en seng med en god topmadras. Heldigvis føler der en topmadras af høj kvalitet med til Kongsberg Elevation. Madrassen er udstyret med et aftageligt og vaskbart cover med quiltet bomuldsvat.

Du har tilmed selv mulighed for at vælge, om du gerne vil have en topmadras med en 50 mm. latex-kerne eller du foretrækker en variant med 50 mm. memory skum-kerne. Begge topmadrasser er af høj kvalitet, hvorfor valget bør ske med udgangspunkt i egne præferencer ift. komfort – det er nemlig individuelt, hvad der foretrækker i denne forbindelse.

Kongsberg Elevation fås i følgende størrelser:

Moment Elevation

Forhandler Pris Information
Fra 10.999 DKK Se produkt
Moment Elevation

Komfortabel kvalitetsseng produceret i Horsens med motorsystem fra danske LINAK

Moment Elevation er en serie af elevationssenge, der udmærker sig på flere punkter. Ikke nok med det, så er det også et yderst budgetvenligt valg. Det er bl.a. på punkter som god opbygning på fjedrene, flere fastheder og en yderst behagelig topmadras, at denne serie af elevationssenge har udmærket sig og dertil skabt et navn på det danske marked.

Endvidere, så er den naturligvis også udstyret med et dansk LINAK-motorsystem af høj kvalitet. Denne motor gives der 5 års garanti på. Ramme- og fjedrebrud er du også sikret godt imod, da der medfølger 15 års fabriksgaranti på dette. Sengen byder på et stilrent og moderne design, eftersom den har et enkelt møbelstof i helt sort, der passer ind overalt.

5-zonet springmadras i tre forskellige fastheder

Moment-seriens medfølgende springmadras er opbygget med en 5-zonet inddeling. Det sikrer, at der leveres god støtte og høj liggekomfort. Dette illustreres bl.a. ved, at skulderzonen er blødere end andre zoner. På denne måde ligger du bedre med skulderene og der gives den nødvendige støtte til både skulder, nakke og ryg, så du undgår smerter og gener.

Køber du en elevationsseng i den populære Moment-serie, så har du frit valg mellem tre forskellige fastheder. Det betyder, at du kan få en madras, der passer til din kropsbygning og vægt. Du kan vælge mellem medium, fast eller ekstra fast fasthed i din madras. Dertil har fjedrene en god hærdning, der garanterer en højere slidstyrke og en længere levetid.

6 cm. tyk topmadras med valgfri kerne

Når du køber en Moment-elevationsseng, så medfølger der en 6 cm. tyk topmadras med valgfri kerne med 40 mm. tykkelse. Du har mulighed for at vælge mellem latex eller celcius (memory skum). Latex er et naturmateriale og har en sublim evne til at transportere fugt væk. Har du det ofte varmt om natten, så er du bedst stillet med en latex-topmadras.

Vælger du derimod en celcius-topmadras, så får du en madras med kerne af et skummateriale. Det er et materiale, der særligt er kendetegnet ved en trykaflastende effekt, og som derfor giver støtte på en behagelig måde. Materialer bruger din kropsvarme til at forme materialet efter din kropsbygning, hvorfor en sådan madras kan blive varmt i løbet af natten.

Moment Elevations fås i følgende størrelser:

Nordic Elevation

Forhandler Pris Information
Fra 9.799 DKK Se produkt
Nordic Elevation

Moderne elevationsseng produceret i Horsens og udstyret med lydsvag motor fra OKIN

Med Nordic Elevation får du dansk kvalitet fra A til Z, eftersom samtlige komponenter af sengen er produceret i Horsens. Fundamentet for hele sengen er en solid træramme med en højde, der lyder på 12 cm. og hele 28 elevationslameller. Som følge af den høje kvalitet af den massive ramme, gives der intet mindre end 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

En elevationsseng er knap så brugbar, hvis ikke den er udstyret med en intuitiv og lydsvag elevationsmotor. Det er derfor, at denne elevationsseng leveres med en monteret motor fra OKIN. Motoren er yderst holdbar og lydsvag, så du f.eks. kan justere den ene halvdel af sengen med den trådløse fjernbetjening, mens din partner sover i modsatte side.

Danskproduceret springmadras med 250 pocketfjedre pr. m2

Den medfølgende springmadras til Nordic Elevation er produceret i Danmark. Det sikrer, at kvaliteten er høj og valget af materialer er fornuftigt. Denne madras kan desuden bryste sig af, at have intet mindre end 250 pocketfjedre pr. m2, der er fordelt over hele madrassen. Du kan også selv vælge, om du ønsker en fast fasthed eller en medium fasthed.

Ydermere, så er springmadrassen også udstyret med hele fem komfortzoner. Disse zoner er udviklet til at give optimal støtte og komfort til de individuelle områder på kroppen – f.eks. er det særligt vigtigt, at du får god støtte til skulder, ryg og nakke. Fjedrene er udviklet til at passe til alle personer, uanset kropsvægt og -form. Madrassen er dertil vendbar.

Valgfri topmadras med 4 cm. kerne

Topmadrassen er en vital del af enhver seng – alt lige fra en alm. kontinentalseng til en elevationsseng. Derfor er det også et aspekt af sengen, der skal være stort fokus på. Hvis du vælger at investere i en Nordic Elevation, så er du sikret, at der medfølger en god topmadras. Du får endda selv mulighed for at vælge mellem en memory skum- eller latexkerne.

Med en kerne, der har en tykkelse, der lyder på hele 4 cm., og er bestående af enten latex eller memory skum, så er du garanteret en god nattesøvn – og at du kan vælge en ideel topmadras set fra dit synspunkt. Der medfølger selvfølgelig også ben til Nordic Elevation. I denne forbindelse får du mulighed for at vælge mellem runde ben i metal eller egetræ.

Nordic Elevation fås i følgende størrelser:

Venus Elevation

Forhandler Pris Information
Fra 16.998 DKK Se produkt
Venus Elevation

Danskproduceret elevationsseng med bl.a. hybridpolstring, 60 mm. topmadras og hele 7 komfortzoner

Hvis du leder efter en elevationsseng, der er personligt tilpasset dine præferencer i forhold til komfort og kan bryste sig af en sublim kvalitet, så er Venus Elevation det rette valg for dig. Selve sengens ramme er udført i massivt svensk fyrretræ, der tilmed har en tykkelse på hele 20 cm. Det er markant tykkere end de gængse elevationssenge på markedet.

Til at supplere den fortrinlige og stabile ramme, har producenten udstyret Venus med en dansk elevationsmotor produceret af LINAK på Als. Til denne motor medfølger der en trådløs fjernbetjening, der kan styre selve elevationen. Du kan dog også hente Linak Bed Control til din telefon og bruge denne. Der er tilmed monteret et lys under sengen.

Komfortabel springmadras med hybridskum

Springmadrassen udgør hovedparten af en elevationssengs komfortlag. Derfor er dette også et aspekt af sengen, der har været prioriteret højt i forbindelse med produktionen af Venus. Denne seng leveres nemlig med en springmadras, der har et smidigt komfortlag af hybridskum. Det giver ikke blot en fremragende komfort, men forlænger også levetiden.

Hybridskum er dertil den mest elastiske og holdbare skum, der produceres i Danmark. Derfor er det også en yderst velegnet skum til brugen i elevationssenge, hvor sengens position skal kunne justeres. Modsat de mere gængse springmadrasser, så kan springmadrassen i Venus-serien bryste sig af intet mindre end 7 frem for blot 5 komfortzoner.

Topmadras med 6 cm. latex- eller memory skum-kerne

Topmadrassen er det øverste madraslag. Derfor er det også denne madras, du er i kontakt med, hvad end du slapper af, sover eller ser TV fra sengen. Derfor er det vigtigt, at du har en topmadras, der er både komfortabel, holdbar og sund. Med sund menes det, at den blandt andet skal være i stand til at aflede overskydende varme og fugt i løbet natten.

Dette kan du naturligvis være sikker på, at topmadrassen er i stand til, hvis du investere i en elevationsseng fra Venus-serien. Derfor giver en sådan seng dig en sund, komfortabel og langtidsholdbar seng. Ikke nok med det, så er kernen hele 6 cm. tyk, og du vælger selv, hvorvidt det skal være en kerne af latex eller memory skum (også kaldet celcius).

Venus Elevation fås i følgende størrelser:

Norland Luksus Elevation

Forhandler Pris Information
Fra 17.995 DKK Se produkt
Norland Luksus

Danskdesignet seng med valgfri 10 cm. Latex- eller Wonderpur-topmadras og LINAK-motor med gulvlys

Oplevelsen af både komfort og velvære får en helt ny betydning, når du først har sovet i en solid, komfortabel og funktionel elevationsseng som Norland Luksus. Den kan faktisk tilføre umådeligt meget livskvalitet. Sengen er udstyret med en 20 cm. træramme, der er solid og sikker, hvorfor der gives 25 års brudgaranti på både ramme- og fjedrebrud.

Da sengen er fremstillet af de bedste materialer, så er det kun naturligt, at motoren også er den bedste. Derfor er Norland Luksus udstyret med en elevationsmotor, der er fremstillet af danske LINAK. Det er en motor, der er både støjsvag, driftssikker og dertil også meget pålidelig. Derfor gives der også hele 5 års fabriksgaranti på elevationsmotoren.

Komfortabel springmadras med 25 mm. Cooltex-polstring

Den medfølgende springmadras er udstyret med pocketfjedre, der byder på en yderst høj kvalitet. De er endda blevet forsynet med intet mindre end fem forskellige komfortzoner. Det betyder også, at der er garanti for, at madrassen er i stand til at aflaste de rette steder, hvor man har mest behov for dette. Det inkluderer bl.a. nakke, skuldre og lænd.

Ydermere, så gives der også 25 års brudgaranti. Derfor er der garanti for, at du har en velfungerende sen i mange år. Det hjælper laget af Cooltex-polstringen på 25 mm. oven på fjedrene med til, som oven i købet også er med til at give en højere liggekomfort. Slutteligt, så kan du også selv vælge, om du ønsker en madras med fast eller medium fasthed.

Luksuriøs topmadras fuldender oplevelsen

Topmadrassen udgør en stor del af den samlede oplevelse, du oplever i en seng som Norland Luksus. Derfor medfølger der også en rigtig lækker luksuriøs topmadras, der har en tykkelse, der lyder på hele 10 cm. med en kerne med, der består af enten Wonderpur eller Latex. Derfor skal du naturligvis vælge topmadras med kerne iht. egne præferencer.

Hvis du ofte får det varmt om natten, så har du brug for effektiv ventilation og god støtte, som du kan få med en topmadras med kerne i Latex. Det er et materiale, der giver formidabel trykaflastning og leder varmen væk. Wonderpur-skum giver god varme og tager form efter din krop. Begge varianter er udstyret med et betræk i et 3D bamboo-stof.

Norland Luksus fås i følgende størrelser:

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en seng, der giver dig mulighed for at ændre sengebundens højde og udformning. Det betyder, at den kan tilpasses til den enkelte brugers højde, kropsform og præferencer i forhold til liggeposition. Det er dertil også muligt for dig at afhjælpe og tilmed forhindre diverse ledsmerter, da de enkelte dele i sengen er individuelt justerbare.

Det betyder, at en korrekt indstilling af sengen blandt andet kan afhjælpe gener som sovende ben og arme. Ydermere, så er det også muligt at afhjælpe gener, der er forårsaget af et dårligt blodkredsløb med en elevationsseng – det gælder særligt for gener i benene. Derfor er det ikke blot en forøget komfort, der er fordelagtigt ved at købe en elevationsseng.

En typisk elevationsseng er opbygget af en bund, der kan hejses op eller ned. På denne måde kan du nemt og hurtigt ændre ind- og udstigningshøjden i sengen. Bunden er i de fleste elevationssenge opdelt i tre justerbare dele, der kan justeres individuelt af hinanden. Du kan f.eks. justere hoved- eller fodende, så du kan ligge højere med hoved eller ben.

Justeringsmuligheder justeres med medfølgende fjernbetjening

Du kan styre de mange justeringsmuligheder ved hjælp af en medfølgende fjernbetjening. Selve justeringerne bliver foretaget af enten en eller flere el-motorer, stænger eller hydrauliske stempler, der er placeret i sengebunden. Du skal naturligvis være opmærksom på, at der er forskel på antal og kvalitet af disse er med til at sætte sengens prisniveauet.

Den individuelle justering af sengebundens dele gør elevationssengen mere behagelig at ligge i. Derfor er der også garanti for, at du med en sådan seng får en behagelig og smertefri søvn, og at du ikke får nogle gener af, at ligge i den. Du kan selvfølgelig også justere sengen til at have en liggeposition, der er bedre ift. at læse, se TV eller tilmed have sex.

Elevationsseng Guide: Sådan vælger du den rette seng

Når du skal vælge en elevationsseng, så er det vigtigt, at du går struktureret til værks. Der er mange punkter, der bør gennemgås, eftersom der også er mange faktorer, der har indflydelse på, hvorvidt dit valg er fornuftigt eller ej. Derfor er det naturligvis også essentielt, at du sørger for at vælge din kommende elevationsseng med den størst mulige omhu.

Hvilken størrelse elevationsseng er den rette?

Elevationssenge kan fås i et væld af størrelser. De er dog ofte bredere end traditionelle senge. Du kan sagtens finde en elevationsseng i en traditionel enkeltmandssengsstørrelse, der lyder på enten 80 x 200 cm. eller 90 x 200 cm. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at hovedparten af de forskellige elevationssenge sælges i dobbeltsengstørrelser her i landet.

Hvis du er på udkig efter en god elevationsseng til én person, så bør du vælge en elevationsseng, der har en bredde på 120 x 200 cm. Den giver en kende mere plads end en traditionel 80 x 200 cm. Du får derfor også mere plads og føler ikke, at sengen er for smal, når du ligger i den. En elevationsseng er typisk også højere, så du kan træde ned af sengen.

Du har også mulighed for at købe en elevationsseng i 140 x 200 cm., som også kendes som en trekvartseng eller halvandenmandsseng. Det er egentlig en seng, der bruges til et lille soveværelse med plads til to personer, men den bør dog altid bruges til én person, da der helt enkelt er for stor forskel på folks præferencer til at bruge den som dobbeltseng.

Hvis det er planen, at sengen skal bruges af to personer, så bør den have en størrelse på min. 160 x 200 cm., men dog gerne 180 x 200 cm. Der er nemlig plads til en individuel sengebund i hver side af sengen. Derfor kan begge personer justere deres halvdel, så de ligger bedst muligt. Derfor er du også bedst stillet med en seng, der måler 180 x 200 cm.

Hvilke indstillingsmuligheder er de vigtigste?

Står du over for at skulle investere i en elevationsseng, så er det vigtigt, at du gør op med dig selv, om det er nogle særlige gener eller smerter, du ønsker at forebygge eller afhjælpe. Hvis du f.eks. har et problem med at komme ind og ud af sengen, så vil det være en klar fordel, at du vælger køre sengebunden højere op end den seng, du har sover i i dag.

Derfor er det også en god idé, at du vælger at eksperimentere med forskellige indstillinger, hvilket du bl.a. kan gøre ved at sætte dig på sengekanten og køre din sengebund op og ned. Dette skal du blot gøre, indtil du finder netop dén stilling, hvor du føler, at det er mest behageligt at stige ud af og selvfølgelig også sætte dig op i din seng, når du skal i seng.

Hvis du f.eks. er typen, der ofte har problemer med, at dine ben sover, når du sover om natten, så er det vigtigt, at du bruger din elevationsseng til at hæve den del af madrassen, hvor dine ben befinder sig. Det er vigtigt, at det er en indstilling, der sker i små trin, så du dermed kan være helt sikker på, at du kan finde det helt perfekte trin for dine ben.

Hvis du derimod oplever, at du har problemer med ryg- eller andre ledsmerter, så skal du fokusere på at udvælge en seng, der har så mange opdelinger af sengebunden og indstillingsmuligheder. Det er dertil også vigtigt, at du vælger en god madras, der både passer til din vægt og har min. 5 komfortzoner, der kan understøtte din ryg eller andre ledsmerter.

Hovedgærdet er dertil også vigtigt. Det er dog særligt vigtigt, at du ikke ligger for højt med hovedet i forhold til den resterende del af kroppen. Det vil betyde, at der opstår for stor højdeforskel mellem hoved og rygsøjle, da det kan give problemer med nakken. Derfor er det bedre med en seng, der kan hæve hovedgærdet frem for at bruge flere puder.

Hvordan udvælger jeg en god sengebund?

De fleste elevationssenge, der findes på markedet i dag, er lavet med tredelt bund. Det er på trods af, at der også findes både to- og firdelte sengebunde, men de ses sjældent ift. de tredelte. En tredelt bund er opdelt i et hovedgærde og en benende, der begge kan hæves og sænkes. Du kan sjældent justere den midterste del i andet end højden over gulvet.

En sengebund består af både en bevægelig del og en fast del. Den bevægelige del er selvfølgelig den mest avancerede del af sengebunden, da den består af flest individuelle dele, der kan justeres. Det er med til at give en mere glidende overgang mellem indstillingerne. Det er med til at sikre imod, at der opstår et knæk i sengebunden, når den justeres.

Der er mange elementer, der kan bevæge sig i en elevationsseng, men hver enkelt af disse består af en metal- eller træramme med lameller til at holde madrassen. Der fås dog også ganske få varianter, der leveres med enten metalfjedre eller stofunderlag, men det er dog typisk noget, der ses i de billigere elevationsseng, som sjældent er dine penge værd.

Den faste del af din sengebund er den, som selve sengen står på. Her har du selv mulighed for at vælge mellem forskellige ben- og medetyper, der kan montere den faste del af din sengebund på en række forskellige måder. Du kan dog også få en række elevationssenge, der står direkte på dit gulv, så det faktisk nærmest ligner en kontinentalseng.

Hvad skal jeg fokusere på ift. valg af motor?

Hvis du gerne vil investere i en elevationsseng, så er det vigtigt, at du sørger for at se nærmere på kvaliteten af din motor samt de stænger eller hydraulikanordninger, der er monteret til at skulle bevæge den. Det er selve motoren, der er den dyreste del af din seng. Derfor er det tit det, der spares på, for at skære ned på prisen – og det bør du ikke gøre.

Hvad det betyder er, at der også vil være en direkte sammenhæng mellem motorkvalitet og pris. Derfor giver det også nærmest sig selv, at de dyre senge oftest vil være udstyret med en kraftigere eller flere motorer, end hvad, du kan forvente på en billig seng. Derfor skal du selvfølgelig sikre, at din seng er udstyret med en god, solid og slidstærk motor.

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du får en rigtig god seng og at den er udstyret med en både god, solid og slidstærk motor, så er det en rigtig god idé, at du vælger at gå efter en seng, der er udstyret med en motor fra enten Okin eller LINAK. Særligt LINAK har et godt omdømme i branchen, da de har en jævn gang og støjer meget, meget lidt.

Faktisk startede LINAK oprindeligt med at levere sengemotorer til de elevationssenge, der findes på hospitaler hele verden over. Det har de gjort i mere end 25 år og er i dag fortsat det foretrukne valg i sundhedssektoren, hvilket bestemt er en blåstempling af kvaliteten. Derfor er der naturligvis også garanti for kvaliteten, hvis du vælger en motor fra LINAK.

Hvordan vælger jeg den bedste springmadras?

Når du skal vælge en god springmadras til din elevationsseng, så er det vigtigt, at du er ærlig omkring din vægt. Det er nemlig noget, der har stor indflydelse på dit valg af madras. Hvis du lyver dig lettere end du er, så kan du ende med at komme til at ligge for blødt. Det er endda noget, der kan give dig rygsmerter og -gener, hvilket du selvfølgelig skal undgå.

Det er nemlig vægten, der er med til at afgøre tætheden af fjedrene i madrassen. Du har samtidig også mulighed for at justere på fastheden af madrassen ved at vælge forskellige metaltykkelse på fjedrene. I dag er langt de fleste madrasser udstyret med de såkaldte pocketfjedre. De fås dog typisk i to fastheder og med to tætheder, som du skal vælge mellem.

Hvis du vejer…

  • … under 75 kilo, så skal du vælge en madras, der er udstyret med pocketfjedre og har en medium fasthed
  • … mellem 75 og 95 kilo, så bør du i stedet vælge en madras med pocketfjedre og en fast fasthed
  • … over 95 kilo, så skal du lede efter en springmadras med såkaldte multipocketfjedre og med fast fasthed

Hvad skal jeg tænke på, når jeg vælger topmadras?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en topmadras har en stor betydning for din liggekomfort i sengen. Det er dertil også noget, der har stor indflydelse på, hvor varm sengen er at ligge i. Når du skal vælge en topmadras, så er det ofte et valg mellem en topmadras med en kerne af memory skum eller med latex, der hver især har egne fordele og ulemper.

Hvis du tit oplever, at du fryser om natten, så bør du vælge en topmadras med memory skum. Den er i stand til at tilpasse sig din krop bedre, så du altid får en optimal støtte i din liggestilling og at du kan holde på din kropsvarme. Det er et materiale, der er udviklet til at bruge din kropsvarme til at opvarme materialet og forme det efter din kropsbygning.

Hvis du i steder har problemer med at sove om natten, fordi det er varmt eller du nærmest sveder, så bør du i stedet vælge en topmadras med latex. Det er et naturligt materiale, der tillader din kroppe at ånde og bortlede varmen fra din krop på effektiv vis. Det er med til at sikre, at din topmadras og seng er kølig og behagelig at ligge hele natten igennem.

Derfor er en elevationsseng det rette valg

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en elevationsseng er det bedste valg i mange tilfælde. Faktisk vil det for 9 ud af 10 personer være den bedste sengetype. Der er flere årsager til dette, men det skyldes hovedsageligt, at der er mange fordele ved en elevationsseng, som ikke følger med andre sengetyper, hvilket blandt andet inkluderer følgende fordele:

Elevationen byder på et væld af muligheder

I og med, at sengen er udstyret med elevation, så får du også en lang række tilpasningsmuligheder, der er med til at forøge komforten. Hvis du f.eks. er typen, der er glad for at sove med benene oppe, så er det nemt med en elevationsseng. Det samme gør sig gældende, hvis du foretrækker at sove med dit hoved let hævet ift. resten af kroppen.

Læs, se film og brug din PC i sengen

Hvis du godt kan lide at bruge din seng til andet end at sove, så er de mange tilpasningsmuligheder også en klar fordel. Hvis du f.eks. godt kan lide at læse, se film, arbejde eller blot surfe på nettet, mens du sidder eller ligger i sengen, så kan du blot indstille din elevationsseng med udgangspunkt i det hele. De fleste bruger sengen til meget andet end blot søvn.

En elevationsseng er gode til gravide kvinder

Det bør også gøres klart, at gravide kvinder kan drage stor nytte af en elevationsseng gennem hele graviditeten. Hvis du er gravid, så har du typisk meget væske i dine ben. Derfor er det også rart, at du har mulighed for at få dine ben lidt op, når du ligger og hviler dig eller skal sove – og det er selvfølgelig noget en elevationsseng kan klare på meget effektiv vis.

Det er bestemt også noget, der gør sig gældende, når du som gravid skal både i og ud af sengen. Særligt sidst på graviditeten, hvor du vil have en stor mave, kan det være svært for dig. Det bliver dog en del nemmere, hvis du har en seng, hvor du kan benytte dig af elevation. På denne måde er det nemlig din elevationsseng, der gør det hårde arbejde.

Du kan altid finde en komfortabel liggeposition

Der bør dertil ikke herske nogen tvivl om, at du med en elevationsseng altid kan finde en god liggeposition (eller tilmed siddeposition), da du blot kan indstille elevationen til din ønsker på pågældende tidspunkt. Hvis du f.eks. gerne vil sove med benene let hævet den ene aften, men dagen efter vil sove med hovedet let hævet, så er det nemt at ændre på det.

Derfor er det vitalt for krop og hjerne at sove optimalt

Der er flere årsager til, at søvn er vigtigt for os. Det er nemlig noget, der har stor indflydelse på både din krop og din hjerne. Det er bl.a. noget, de har skrevet om på Videnskab.dk tilbage i 2014, hvor de kiggede nærmere på, hvorfor søvn er så vigtigt. Denne artikel, der er blevet skrevet med udganspunkt i en TED Talk om vigtigheden af søvn af Jeffrey Iliff.

I denne TED Talk forklarer Jeffrey Iliff bl.a., at vores hjerner er afhængige af at få nok søvn. Det er noget, der ganske enkelt skyldes, at der er en helt afgørende forskel på vores hjerne i forhold til de øvrige organer i kroppen. Alle organer har til opgave at holde os i live. Det er en opgave, de er i stand til at klare ved at skaffe den rette næring til dens celler.

Det er en opgave, der for de fleste organer kan løses via det lymfatiske system. Det er et netværk af blodårer, der er i stand til at sende diverse affaldsstoffer fra organerne og ud i dine blodårer, så du kan få dem helt ud af kroppen. Vores hjerne er dog ikke forbundet til dette system, fordi den bliver beskyttet af et kranie, der ikke har plads til flere blodårer.

For at hjernen kan komme af med sine affaldsstoffer, skal den derfor bruge søvn. Din hjerne rengør nemlig sig selv ved hjælp af cerebrospinalvæske. Denne væske glider ind i hjernen langs vores blodårer og suger affaldsstoffer ud af cellerne. Dette er en udrensning, der kun kan ske, når vi sover, hvilket er ensbetydende med, at søvn er yderst vigtigt.

Kaliumkoncentrationen får os til at sove

Grunden til, at denne udrensning først sker, når vi sover er, at vores hjerneceller skrumper en kende ind, når vi falder i søvn. Det betyder, at der er plads til, at væsken kan trænge ind i hjernen. I den forbindelse spiller kaliumkoncentrationen en stor rolle. Det er nemlig kaliumkoncentrationen, der afgøre, hvornår vi reelt set falder i søvn og cellerne skrumper.

Det betyder også, at hvis kaliumkoncentrationen er høj, så er vi også vågner. Men lige så snart den falder til et bestemt niveau, så falder vi i søvn. Det er noget, der bl.a. er blevet påvist af en danske hjerneprofessor for blot et par år siden. Dette blev gjort ved hjælp af et studie på mus. Her sprøjtede hun væske med lav kaliumkoncentration ind i musene.

Hun observerede, at lige så snart, der blev tilføjet væske med lav kaliumkoncentration ind i det lille hulrum, som mus har under deres lillehjerne, så faldt musene i søvn. Hvis samme væske, der i stedet havde et højt koncentration af kalium, så fik det musene til at vågne op med det samme. Præcis det samme er aktuelt for den menneskelige hjerne.

Søvn er også vigtigt for hukommelse og indlæring

Der er også andre gevinster ved at få en god nattesøvn. Det er bl.a. noget, der er med til at give din hjerne bedre mulighed for at bearbejde og lagre oplevelser og indtryk. Samtidig vil det også betyde, at det giver dig bedre forudsætninger i forhold til indlæring, mens hjernen også automatisk sørger for at frasortere unødvendig informationer.

Det er bl.a. noget, der er blevet bevist via et studie, der er udført af forskere fra New York University. I dette studie målte de på musenes hjerner, når de lærte nyt i løbet af dagen og når de sov om natten. Når musen nåede til den såkaldte REM-søvn, lyste de samme centre i hjernen og var aktive, som når de blev lært noget nyt i løbet af deres dag.

Hvis forskerne i stedet valgte at vække musene, når de var ved at ramme REM-søvn (der i øvrigt er en forkortelse for Rapid Eye Movements), så blev de pågældende og føromtalte centre ikke aktiveret. Det betyder også, at de mus, der ikke fik deres REM-søvn havde markant sværere ved at tilegne sig det lærte sammenlignet med de udhvilede mus.

Hvad sker der med resten af kroppen?

Det er ikke kun hjernen, der er afhængig af en god nattesøvn. Det er også aktuelt for resten af kroppen, da der her øges en udrenselsesproces, der også sker i vågen tilstand. Dertil er det også noget, der er med til at genopbygge kroppens væv. Det nedbringer derfor det slid på organer og muskler, der er sket i løbet af dagen, mens cellerne får et pusterum.

Du styrker desuden også dit immunforsvar, når du sover. Der bliver nemlig dannet ekstra meget Interleukin-6, som er det yderst vigtigt protein, der er vigtigt i kampen mod infektioner i kroppen. Det er oven i købet noget, der menes, at spille en vigtig rolle i kroppens bekæmpelse af kræftceller, hvilket blot er med til at understrege vigtigheden af søvn.

God søvn sørger også for at holde dine blodkar i form. Det betyder, at de nemmere kan udvide sig og trække sig sammen. Sover du for lidt, vil dine blodkar blive stive, og det vil øge risikoen for forkalkning og at fedt sætter i blodbanerne. Søvn sænker også niveauet af kortisol, der styrer vores appetit, hvorfor for lidt søvn også kan resultere i en forøget appetit.