Farver: hemmeligheden bag at skabe et hjem

Farver: hemmeligheden bag at skabe et hjem

18. juni 2020 Slået fra Af Bounivers

I Danmark er det faktisk de færreste, som dyrker farver i hjemmet. For de flestes vedkommende er farvepaletten baseret på de klassiske hvide nuancer, som kendetegner den meget minimalistiske stil, vi dyrker i vores yndige land.

Nogle boligejere har dog kastet sig ud i mere eksperimenterende farve, men disse er ofte dikteret af tidens modebillede, og altså ikke personlig lyst.

MEN! Selvom de hvide vægge kan være flotte, er det en skam, vi ikke arbejder mere i farver. Farver er et sprog i sig selv, som kan påvirke vores krop og psyke. Faktisk er farverne reflekterede elektromagnetiske lysbølger, som hver især kan påvirke forskelligt, fortæller vores maler i Aabenraa.

Dit humør, helbred, koncentrationsevne m.m. kan derfor meget vel være afhængigt af hjemmets farver. Det er faktisk samme tankegang Feng Shui er baseret på, hvor man arbejder ud fra, at indretning (herunder farver) og arkitektur kan skabe harmoni for vi mennesker.

Alt dette efterlader det interessante spørgsmål: hvilken farve skal man så male med? Nedenunder kan du læse lidt om farvernes væsen.

Brunlig og naturfarver:

Disse farver minder os om afslapning og hygge. Jordfarver skaber ro, hvorfor de er gode til rum, hvor der er fokus på hygge og afstresning. Det kan f.eks. være i stuen eller der hvor vi sover.

Gul:

Gul er opløftende og stimulerende. Vi forbinder den med sommeren og solen, hvorfor den stimulerer os. Af samme årsag er farven god til rum, hvor vi skal koncentrere os. F.eks. hjemmekontoret eller vores køkkener!

Grøn:

Grøn kan både være afstressende og beroligende. Men samtidig kan den også virke motiverende! Den har en stoisk energi, som gør farven velegnet i f.eks. køkkenet. Da farven er egnet til rum, hvor man skal føle sig tilpas, kan den også sagtens bruges i soveværelse eller arbejdsrum.

Blå:

Blå er perfekt til at skabe fornemmelse for orden, afstresning og afslapning. Farven minder om hav og himmel, hvorfor den er perfekt på badeværelset eller i soveværelset. Simpelthen fordi farven sikrer en rolig og tryg fornemmelse.

Farver i rosa og lilla:

Disse farver er meget feminine, hvorfor de også forbindes med romantik. Farven lilla er dog også kendt som en farve med en stærk beroligende effekt. Farverne er ikke overraskende velegnede til soveværelset.