Find en ny seng for at optimere din nattesøvn

Find en ny seng for at optimere din nattesøvn

22. juni 2020 Slået fra Af Bounivers

Mange danskere har problemer, når det kommer til nattesøvnen. Det kan der være en lang række forskellige grunde til, hvor nogle af årsagerne inkluderer mentale forstyrrelser, der resulterer i en forstyrret og uregelmæssig søvn. Men årsagen kan altså også være din seng eller dets tilbehør, der ikke har den rigtige kvalitet, eller som i hvert fald ikke passer til dig, og det kan have en stor effekt på den mængde søvn, du får hver nat.

Søvnens vigtighed

Rent fysiologisk er nattesøvnen en af de vigtigste tidspunkter på døgnet for dig. Det er her din krop reparerer sig selv efter en lang dag, og der er nogle helende processer, der kun kan finde sted, mens du sover – bl.a. kroppens fjernelse af visse giftstoffer i din hjerne. Søvnmangel har også hurtige virkninger på din krop, som f.eks. nedsættelse af både koncentrationsevne og korttidshukommelsen – søvnen er altså ikke noget, du bare sådan uden videre tilsidesætter.

Den rigtige seng og den rigtige madras kan gøre underværker

Som sagt kan din seng godt være en af grundene til, at du har svært ved at sove om natten. Og løsningen er simpelthen bare, at du skal have en ny seng. Naturligvis er der et økonomisk aspekt at tænke på, men i denne situation må nattesøvnen lige blive første prioritet, så du kan undgå nogle af de førnævnte konsekvenser. Senge fås jo også i mange forskelle prisklasser, alt fra rimelig billigt til temmelig dyrt – men det vigtigste er altså, at du får den rigtige. Det vil sige den seng, der kommer til at give dig den bedste nattesøvn. En af aspekterne ved sengen er størrelsen – har du brug for en stor seng for at kunne sove ordentligt, eller sover du egentlig bedst, hvis du ikke har så meget plads at ligge på? Oveni dette kommer det næste, meget vigtige aspekt – nemlig madrassen til din seng. Det er madrassen, der gør den helt store forskel, og sengerammen skal egentlig blot skiftes ud, for at den passer til den nye madras, du skal til at anskaffe dig. Madrassen skal arbejde for din ryg og resten af din krop på den helt rigtige måde, så du kommer til at ligge på den bedst mulige måde, der både sikrer, at du får en ordentlig nattesøvn, men også at du ikke vågner med ondt i hele kroppen dagen efter. Alle disse ting og et udvalg af senge kan du læse mere om online – du kan bl.a. læse mere om Jensen senge.

Hovedpuden og dynen

De fleste mennesker sover på en hovedpude med en dyne over sig, og disse ting har også noget at skulle have sagt. Puden skal f.eks. forme sig efter dit hoved, så du ikke kommer til at ligge ukomfortabelt, mens dynen skal være med til at regulere temperaturen på den helt rigtige måde – det kan nemlig godt være svært at sove, hvis det enten er alt for varmt, eller hvis du modsat ligger og fryser.