Køb et tidløst design, der holder længere

Køb et tidløst design, der holder længere

27. november 2020 Slået fra Af Bounivers

Når man nu engang skal ud og bruge penge på møbler, kan man ligeså godt investere i god kvalitet og et lækkert, tidløst design som fx Bent Hansen møbler. Ved at prioritere bedre kvalitet, sikrer man også, at møblerne, man køber, holder i længere tid, og derved sparer man penge i den lange ende.

Hvorfor sparer man penge ved at købe kvalitet?

Det kan virke som en stor mundfuld at spendere en masse penge på de næste spisebordsstole, man skal have anskaffet sig. Når man går rundt på markedet, kan man tydeligt se, at der er stor forskel på priserne, og hvis man kan finde nogle stilrene stole til billige penge, er det ofte den vej, de fleste vælger at gå, fordi tankegange er, at der herved spares penge.

Hvis man sætter den logik op, giver det i sidste ende bedre mening at betale et større beløb én gang på kvalitet, der holder, fremfor at købe billige materialer, der alligevel skal udskiftes efter brug.

Den grønnere løsning

En helt anden pointe, der er at have i mente, når man skal købe nye møbler, er hvor man kan passe på miljøet. Hvis man bliver ved med at købe og købe hver eneste gang, det billige møbel, man købte sidste gang, skal skiftes ud, bliver det en hård last for miljøet. Det er nemlig vores privatforbrug i hjemmet, der udgør en stor del af det aftryk, der bliver sat.

Det er en god idé at sætte sig ind i møblerne, man undersøger – er det lokalt, hvilke materialer bliver der brugt, er det et fairtrade produkt? Ene og alene, at du sparer transporten væk, når du køber møbler, reducerer kloden for en masse co2-udledning. Transportdelen er nemlig en stor del af, hvorfor forbrugere sætter et så stort aftryk.

Den genanvendelige vej

Selvom man til tider står i en situation, hvor det, man skal anskaffe sig til sin bolig, bliver nødt til at blive købt fra ny, er der altså mange situationer – stort set alle boligsituationer – hvor man sagtens kan aflægge besøg hos diverse genbrugsbutikker og gøre sig nogle gode fund. Det kan godt være en prøve for tålmodigheden ofte, hvis man går efter en helt bestemt stil, men hvis man tager sig tiden, er der mange gode ting at komme efter. At genbruge er helt oplagt det mest miljøvenlige at gøre. På den måde støtter man ikke forbruget, og de møbler, der findes i genbrug er ofte af høj kvalitet.