Reparation af smartphone: Kan man gøre det selv?

Reparation af smartphone: Kan man gøre det selv?

16. oktober 2020 Slået fra Af nicolai

De fleste ærgrer sig, hvis de ødelægger deres smartphone. Ikke blot fordi de kan risikere at skulle undvære i et par dage, hvis den afleveres på et værksted, men også fordi det kan være dyrt at få den repareret.

Af denne grund er der mange, der spekulerer i, hvorvidt det kan lade sig gøre at reparere sin egen på egen hånd. Derved kan man både spare penge, og undgår at aflevere telefonen.

Det er ikke umuligt at reparere en smartphone, uden at have tidligere erfaring med det, men det er sjældent synderligt nemt – især ikke, hvis der er tale om en reparation af mere kompliceret karakter.

Det er et sats

Der bør ikke lægges skjul på, at det er et sats at forsøge at reparere sin egen smartphone. Der er meget, der kan gå galt, og er det først gået galt, er det som regel svært at rette op på igen.

Derfor er det også vigtigt, at man overvejer nøje, hvorvidt det er en god idé at kaste sig ud i det. Er du det mindste i tvivl om, hvorvidt du kan udføre arbejdet, er det bedre at undlade det.

Der findes hjælpemidler

Beslutter du dig for at kaste dig ud i det, er der heldigvis diverse hjælpemidler, der kan bruges. Blandt andet kan du finde skemaer på nettet, som kan printes ud på et stykke A4-papir, der har til formål at hjælpe dig med at holde styr på dele, skruer mv.

Endvidere er det også muligt at købe reservedele, der leveres med manualer. Det er en fordel, da du derved får en nøje instruktion i, hvordan du skal bære dig ad med at skifte den respektive reservedel.

Slutteligt er det også værd at nævne YouTube. Her finder du adskillelige videoer, der kan hjælpe dig med at udføre den pågældende reparation. Det er dog lettere at finde en god video, hvis du har en populær smartphone – fx en iPhone eller Samsung-model.

Man kan købe reservedele til de fleste smartphones

Du kan købe reservedele til de fleste smartphones på nettet. Som det også er gældende for YouTube-videoerne, er det også lettere at finde reservedele, hvis du har en populær smartphone.

Dette er ensbetydende med, at det er en fordel at have en nyere iPhone eller Samsung-telefon. Det er nemlig lettere at finde iPhone- og Samsung reservedele på nettet.

Dette er ensbetydende med, at det er en fordel at have en nyere iPhone eller Samsung-telefon. Det er nemlig lettere at finde iPhone- og Samsung reservedele på nettet – og slet ikke hos en dansk webshop.