Sådan gør du din Tv-stue klar til julehygge i december

Sådan gør du din Tv-stue klar til julehygge i december

5. november 2019 Slået fra Af nicolai

For rigtig mange danske familier er det blevet en fast tradition i julen, at man hver aften indtil den 24. sætter sig ned i sofaen for at se endnu et afsnit af en Tv-julekalender. Det er en god og hyggelig mulighed for at samle hele familien om et eller andet, og historierne er ofte både spændende og relaterede til jul på den ene eller anden måde. Derudover gør det selvfølgelig heller ikke noget, at skålen med konfekt og pebernødder aldrig står særligt langt væk.

Pynt op fra den første

For at kunne opnå den optimale julehyggestemning, kræver det dog selvfølgelig også, at man pynter op til jul. Lige netop når det kommer til jul, er det langt det hyggeligste, hvis man følger traditionerne. Allerede fra den 1. december bør man derfor have pyntet stuen op efter alle kunstens regler. Det betyder selvfølgelig adventslys og adventskrans på middagsbordet, ligesom det også bør betyde grangrene og pynt i alle hjørner af stuen.

Sidst men ikke mindst gør det bestemt ikke TV-stuen mindre hyggelig, at der er lyskæder i buske og træer uden for vinduet. Disse bliver nemlig enormt klare, når først det bliver mørkt, hvilket det gør ret hurtigt i december måned.

Forskellige typer pynt

Når man pynter sin stue op, er der dog også op til flere ting, som man bør få afklaret med sig selv. En af de vigtigste er uden tvivl, hvilken slags pynt, man gerne vil have til at præge sin stue for ikke at tale om resten af huset. I grove træk findes der nemlig to forskellige former for julepynt.

Der findes den type julepynt, der kommer direkte fra fabrikken og som oftest er designet og lavet i de fineste materialer. Den type julepynt kan uden tvivl være flot, men for at det virkelig skal skinne igennem, bliver man sandsynligvis nødt til at bruge mange tusinde kroner på det. Så er det kun den slags, der skal herske i det julepyntede hjem.

Omvendt findes der dog også den hjemmelavede julepynt. Det er julepynt, som man med et pænt ord ville kalde for rustikt. Lige netop derfor går det heller ikke så godt i spænd med den førnævnte type. Til gengæld bærer det på mange års historie.

Mange gemmer for eksempel stadig på deres første julehjerte eller alle de stjerner, som deres afdøde bedstemor lavede. Den slags pynt kan virkelig også fylde en stue med julehygge og gode minder.

Find din egen vej

Ligesom der findes mange holdninger til julepynt, findes der også utroligt mange holdninger til juletræer. Først og fremmest er der selvfølgelig diskussionen om, hvilken type gran, det skal være. Der er dog også mange holdninger til, hvornår det skal ind i stuen og pyntes.

Nogle nyder at have det pyntet næsten hele december, fordi de godt kan lide den stemning og duft det giver.

Andre tager det først ind så sent som muligt, så det kan holde på nålene. Det vigtigste er dog, at der ikke er en forkert måde at pynte på. Der er kun den, som du bedst kan lide.