Æggekoger Test – Her er de bedst æggekogere

Æggekoger Test – Her er de bedst æggekogere

9. december 2018 0 Af nicolai

Der findes mange æggekogere på markedet. Det kan derfor være svært at finde den rette til dit behov. I vores æggekoger test kan du dog få hjælp til dette. I denne test har vi nemlig samlet de bedste æggekogere på markedet. Derfor er der også garanti for, at du kan finde en ideel model, der harmonerer med dine præferencer, krav og behov.

Når du skal købe en æggekoger, kræver det, at du laver research. Vi har dog gjort det hårde arbejde for dig. Derfor kan du med fordel benytte vores test af æggekogere til at skabe et godt overblik over producenter og mulige modeller. Du er dermed sikret, at dit køb bliver foretaget på et informeret grundlag, så det er det korrekt valg for dit vedkommende.

Severin 3134

Forhandler Pris Information
499 DKK Se produkt
Severin 3134

Smart og moderne æggekoger i rustfrit stål med plads til op til 6 æg

Her er der tale om en smart og intuitiv æggekoger fra Severin, der er udført i rustfrit stål. Den byder på et stilfuldt og rundt design, der samtidig giver plads til hele seks æg i selve kogeren. Selve kogningen af æggene styres ved hjælp af et elektronisk kontrolsystem. Dette medfører naturligvis, at der er garanti for, at dine æg bliver kogt perfekt hver gang.

Maskinen har en effekt pålydende 400W. Du kan frit vælge, om du blot ønsker at lave ét æg eller op til seks æg under hver kogning. Der medfølger selvfølgelig et låg med dampudluftning. Den er desuden udstyret med justerbar hårdhed, som styres med en knap på fronten. Den afgiver en signallyd, når dine æg er færdige med at koge og er klar til at spise.

Den leveres endvidere med et lille måleglas. Én af fordelene ved dette måleglas i forhold til mange andre er, at det ikke er lavet med en masse unødvendige streger. Det er nemlig altid den samme mængde vand, der skal bruges, hvilket ligeledes gør det nemmere at bruge din Severin 3134. På fronten sidder der selvfølgelig også en tænd- og slukknap.

Detaljer:

 • Kapacitet: 1 til 6 æg
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 400 W

WMF Coup

Forhandler Pris Information
364 DKK Se produkt
WMF Coup

Stilren og kompakt æggekoger med plads til to æg – praktisk som følge af størrelsen

En både stilren og kompakt æggekoger fra WMF. Den er en del af WMFs kendte og populære Coup-serie med produkter, der er lavet i Cromargan-mat. Det er derfor også en æggekoger, du sagtens kan have stående fremme på køkkenbordet. Denne model er et ideelt valg for dig, der typisk kun har behov for at koge et eller to æg, da dens kapacitet lyder på to.

WMF Coup har et praktisk tritanlåg, der er udstyret med en integreret vanddispenser. Som følge af dens kompakte størrelse, er det den perfekt til brug i et mindre køkken, i campingvognen eller derimod til at tage med på ferie. Den er desuden meget nem at rengøre efter brug, hvorfor det kan klares på blot få sekunder – og det er selvfølgelig en fordel.

WMF har også udstyret æggekogeren med en praktisk tænd- og slukknap med lys i. Den er også udstyret med et lydsignal, der indikerer, når dine æg er færdige og er klar til at spise. Størstedelen af denne æggekoger er lavet i rustfrit stål, mens enkelte dele er udført i plastik. Den har en effekt på 250W, men mere er ikke nødvendigt til et eller to æg.

Detaljer:

 • Kapacitet: 1 til 2 æg
 • Vægt: 0,6 kg.
 • Mål: H: 13,2 cm., B: 19,8 cm., D: 7,1 cm.

Steba EK5

Forhandler Pris Information
364 DKK Se produkt
Steba EK5

Stor æggekoger med plads til 8 æg og mulighed for at lave pocherede æg

I modsætning til modellen beskrevet herover, kan du med denne æggekoger laver æg til hele familien. Steba EK5 har nemlig plads til hele otte æg på én gang. Den har et stilrent og monotont look, der udgøres af et stort kabinet med børstet rustfrit stål. Selve æggeholderen er aftagelig, så du har nemt ved at gøre den rent, når den har været i brug.

Hvad der ligeledes gør Steba EK5 til et interessant valg er, at der medfølger to indsatser til pocherede æg. De er ofte svære at lave i en gryde, men med en æggekoger som denne bliver det let som en leg. Låget er gennemsigtigt, hvilket er en fordel, hvis den bruges til pocherede æg, om end det ikke har nogen betydning, hvis du blot koger almindelige æg.

Der medfølger selvfølgelig også et vandbæger med tilhørende ægge-prikker. På fronten af maskinen er der både placeret en kontrollampe, en tænd- og slukknap samt en elektronisk indstilling af ønsket hårdhed. Den afgiver et slutsignal, når dine æg er færdige. Den elektroniske indstilling sikrer ligeledes, at den besværlige vandmåling elimineres.

Detaljer:

 • Effekt: 400 W
 • Mål: 15 cm. x 17 cm. x 19 cm.
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik

Caso CS2770

Forhandler Pris Information
356 DKK Se produkt
Caso CS2770

Stilren elektrisk æggekogger med plads til 7 æg og hele 13 indstillelige trin

CS2770 er en simpel, men stilren elektrisk æggekoger fra Caso. Den byder på mange kvaliteter, hvilket blandt andet inkluderer et moderne look med rene linjer. Materialevalget lyder på rustfrit stål til størstedelen af æggekogeren, mens enkelte dele af æggekogeren er udført i plastik. Det sikrer et moderne udseende, men dertil også en rigtig høj kvalitet.

Der er plads til hele syv æg i denne æggekoger. Derfor kan den også bruges til at lave æg til hele familien. Det er – uden tvivl – en fryd i weekenden, at kunne koge æg på nem og simpel vis. Du kan tilmed indstille den i hele 13 forskellige trin, så du kan få kogt dit æg, som du gerne vil have det til en intet mindre end perfekt grad – lige fra blødkogt til hårdkogt.

Den medfølgende skål er blevet overfladebehandlet med et nonstick-materiale. Det betyder, at det er nemt at gøre den rent. På fronten er der en kontrollampe til at slukke og tænde for maskinen. Når du har indstillet din æggekoger, vil den give et akustisk lydsignal, når de er færdige med at koge. Der medfølger naturligvis også et målebæger med æggeprikker.

Detaljer:

 • Effekt: 350 W
 • Mål: 180 mm. x 140 mm. x 205 mm.
 • Materiale: Rustfrit stål og plastik

Sage BEG800 The EggSpert

Forhandler Pris Information
1.599 DKK Se produkt
Sage BEG800 The EggSpert

Den mest avancerede æggekoger med fem forskellige indstillinger til f.eks. scramble, pochering og deslige

Få kogt dine æg præcis som du ønsker det. Sage The EggSpert giver dig hele fem forskellige indstillinger til din æggekogning. Du kan frit vælge mellem team, Poach/Boil, Scramble, EggSpert og Sous Vide. Det betyder, at hvad end du foretrækker hård- eller blødkogte æg, eller om du gerne vil have røræg, så kan denne maskine klare det hele for dig.

Den indbyggede temperaturkontrol er udstyret med et termometer, der tillader dig at bevare kontrollen helt ned til én grads nøjagtighed. Derfor er du også sikret, at du får netop dét resultat, du vil have – hver gang. Sage har også valgt at udstyre The EggSpert med en timerfunktion, så dine æg kan være klar, når du står ud af sengen og skal have morgenmad.

Det er dog en multifunktionel maskine, der også kan bruges til andet. Med Scramble-funktionen kan du selvfølgelig lave røræg, mens du med Poach-funktionen kan lave et pocheret æg til intet mindre end perfektion. Den kan dog også bruges til andet end æg, hvilket bl.a. Steam- og Sous Vide-funktionerne bevidner om. Du kan f.eks. også steame grøntsager.

Detaljer:

 • Effekt: 1000 W
 • Mål: H: 30,8 cm., B: 26,6 cm., D: 30 cm.
 • Farve: Sølv

OBH 6731

Forhandler Pris Information
350 DKK Se produkt
OBH 6731

Enkel æggekoger fra OBH med plads til seks æg og simpel indstilling på fronten af maskinen

Denne æggekoger fra OBH kan tilberede mellem ét og seks æg ad gangen – og den kan endda på få minutter uden, du selv skal holde øje med æggene. Den er selvfølgelig udstyret med en timer, du kan bruge til at tilpasse tilberedningstiden til enten blødkogte, mellem- eller hårdkogte æg. Det betyder også, at du kan få lavet dine æg præcis, som du ønsker.

Det er legende let at gøre brug af denne maskine, og det er netop derfor, den er så populær. Det kræver ikke andet end, at du hælder vand på, tænder for æggekoggeren og venter et par minutter. Herefter har du kogte æg klar, der er kogt efter netop dit ønske. Der medfølger et målebæger med æggeprikker til at angive den mest passende vandmængde.

Den afgiver naturligvis et lydsignal, når dine æg er klar, så du kan sagtens lave kaffe, smøre rundstykkerne eller deslige, mens du venter på dine æg. De brugte materialer til at fremstille maskinen er en blanding af rustfrit stål og plastik, som sammen skaber et moderne og stilrent udseende. Den er dog kompakt og du kan derfor også finde plads til den i skabet.

Detaljer:

 • Kapacitet: Op til 6 æg
 • Effekt: 365 til 435 W
 • Materiale: Rustfrit stål og plastik

Melissa 16270019

Forhandler Pris Information
129 DKK Se produkt
Melissa 16270019

Meget enkel æggekoger fra Melissa med plads til mellem 1 og 3 æg til en yderst lav pris

Hvis du gerne vil have en simpel æggekoger, der ikke behøver at koste en formue, så er denne model fra Melissa et oplagt bud. Den kan nemlig købes til en meget lav pris. Den er dog alligevel i stand til at koge op til tre æg ad gangen. Det betyder dog også, at det er en kompakt maskine, som du har nemt ved at finde plads til i ét af dine køkkenskabe.

Selve varmepladen er lavet i poleret rustfrit stål, hvilket giver æggekogeren er et moderne udseende med rene linjer. En del af maskinen er dog fremstillet i sort plastik, som står ganske pænt til den rustfri stål. Maskinen er i stand til at slukke selv, når den er færdig med at koge dine æg, hvilket den fortæller dig, at den er ved hjælp af en unik summelyd.

Der medfølger naturligvis et målebæger, der er udstyret med en æggeprikker i bunden, så du er sikker på, at du altid får den rette mængde vand til dit eller dine æg. På fronten er den udstyret med en tænd- og slukknap, som også fungerer som en strømindikator. En æggekoger som denne fra Melissa er naturligvis særligt et godt køb, fordi den er rigtig billig.

Detaljer:

 • Effekt: 300 W
 • Kapacitet: 1 til 3 æg
 • Mål: 19,4 cm. x 15,2 cm. x 9,8 cm.

Severin EK3051

Forhandler Pris Information
208 DKK Se produkt
Severin EK3051

Simpel æggekoger med stilrent og enkelt udseende med plads til mellem 1 og 6 æg

Med Severin EK3051 får du en simpel, men også pæn æggekoger, du kan bruge til at koge mellem 1 og 6 æg. Derfor kan den også sagtens bruges til at koge æg til hele familien, mens du koncentrerer dig om at skære rundstykker eller lave kaffe til morgenmaden. Den er desuden nem at bruge, hvorfor det naturligvis også er en maskine, alle kan gøre brug af.

Den har en effekt, der lyder på 400 W, hvilket naturligvis er passende til en maskine af denne størrelse. Én af de mest interessante funktioner er dog, at den er udstyret med beskyttelse mod overophedning. Du skal derfor ikke frygte for, om du ender med at overophede maskinen eller at dine æg ender med at få for meget, da det reelt set ikke er muligt.

Den medfølgende varmeplade til denne Severin EK3051 er naturligvis blevet belagt med en såkaldt nonstick-belægning. Dette sikrer, at den er nem at gøre rent og at dine æg ikke ender med at sidde fast. Maskinen leveres med et målebæger, så det er nemt at finde den rette mængde vand til det antal æg, du skal lave. Den afgiver et lydsignal, når den er færdig.

Detaljer:

 • Effekt: 400 W
 • Kapacitet: 1 til 6 æg
 • Farve: Hvid

Cloer CL6020

Forhandler Pris Information
299 DKK Se produkt
Cloer CL6020

Lille og enkel æggekoger fra Cloer med plads til 3 æg og nonstick-belægning på varmeelement

Hvis du er på udkig efter en simpel æggekoger, der er nem at gøre brug af, så er det en oplagt idé, at du ser nærmere på Cloer CL6020. Der er plads til op til 3 æg. Derfor er det også en æggekoger, der primært bruges til par eller singler. Den har en meget simpel tænd- og slukknap, hvilket også beviser, at det er en æggekoger, der er nem at gøre brug af.

Den afgiver et akustisk signal, når dine æg er klar, hvorfor du ikke behøver at koncentrere dig om din æggekogning. I stedet kan du lave en kop kaffe eller varme rundstykker i ovnen. Den er også transportabel og kan være med på ferie, da den har en meget kompakt størrelse. Det betyder, at det også er nemt at finde plads til den i ét af dine køkkenskabe.

Den er også nem at gøre rent, da både det transparente låg og æggebæreren tåler vask i din opvaskemaskine. Selve varmeelementet er belagt med en nonstick-belægning, så det er nemt for dig at gøre den rent og samtidig sikrer det, at æggene ikke sidder fast. Der medfølger en målekop med integreret æggeprikker, så du nemt finder rette vandmængde.

Detaljer:

 • Effekt: 300 W
 • Kapacitet: 1 til 3 æg
 • Mål: H: 13 cm., B: 6,5 cm., L: 23 cm.

Krups Special

Forhandler Pris Information
229 DKK Se produkt
Krups Special

Krups Special er en stor æggekoger med plads til hele syv æg og tre forskellige kogeindstillinger

Med en Krups Special har du mulighed for at koge æg til hele familien. Den har nemlig plads til hele syv æg. Du kan tilmed vælge mellem tre forskellige indstillinger, når du koger æg: blødkogt, smilende og hårdkogt. Derfor kan du få dine æg præcis som du ønsker. Gennem det klare låg kan du følge med i dampprocessen, men det er ikke nødvendigt.

Maskinen afgiver nemlig en unik lyd, når dine æg er færdige. Du behøver derfor ikke holde øje med kogningen, som det er tilfældet, hvis du koger selv i en gryde. Belægningen har en høj slip-evne, hvilket ikke blot gøre rengøringen til en leg, men det sikrer naturligvis også, at æggene nemt slipper, så de ikke går i stykker eller revner, når de tages ud af maskinen.

Der medfølger naturligvis også en vandmålebæger med integreret æggeprikker i enden. Det gør det både let og bekvemt for dig at tilføje den rette mængde vand til det antal æg, du skal koge og til den hårdhed, du ønsker at opnå. Du kan desuden også gemme maskinens ledning væk, da der er gjort plads til opbevaring af denne bag på i selve maskinen.

Detaljer:

 • Effekt: 350 W
 • Mål: H: 20,4 cm., B: 19,4 cm., D: 13,1 cm.
 • Kapacitet: 1 til 7 æg

Hvilke faktorer har betydning, når jeg køber æggekoger?

Der er mange faktorer, der har relevans, når du skal købe en æggekoger. Det er dog ikke alle, der har lige stor betydning. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på de rette punkter. Valget er ikke nemt, og det kræver ligeledes en vis omhu. Tager du dig den nødvendige tid, så har du dog også markant bedre forudsætninger for at vælge den rette æggekoger for dig.

Hvis du skal købe din første æggekoger, kan det synes uoverskueligt. Markedet er stort og indeholder mange forskellige modeller. Derfor er det vigtigt, du vælger med omhu, og at du sætter dig godt ind i egne behov og krav. Du kan dog nemt være i tvivl om, hvad der er de mest vitale punkter, men det kan du heldigvis blive markant klogere på herunder.

Kapacitet

Du skal selvfølgelig vælge en æggekoger med rette kapacitet. Hvis du kun skal bruge den selv, behøver den sjældent at have plads til mere end et til tre æg. Skal du kunne lave æg til hele familien, så er du bedre tjent med en større model, der har plads til mellem fem og syv æg. Det handler dog om præferencer og er derfor et valg, du skal træffe for dig selv.

Effekt

Når du køber en æggekoger, så er det vigtigt, at den har en god effekt. Det er typisk afgørende for, om det er en effektiv maskine eller ej. I og med, at den blot skal bruges til at lave æg, så er der ikke behov for en effekt på flere tusinde watt. Det er dog en god idé, at vælge en model, der kan præstere en effekt, der lyder på minimum mellem 300 og 400 watt.

Funktioner

På trods af, at pointen med en æggekoger er, at den skal kunne bruges til at koge æg, så findes der faktisk flere modeller, der også byder på flere funktioner. Der findes eksempelvis op til flere æggekogere, der også kan bruges til at lave røræg eller pocherede æg. Dette er også noget, du bør overveje, om du anser som en nødvendighed, når du vælger din model.

Størrelse

Æggekogere kommer i mange størrelse. De fleste foretrækker at have deres æggekoger stående i skabet. Derfor er det også nødvendigt, at den har en størrelse, der tillader dette. Mange har god plads i deres køkkenskabe, mens andre er mere begrænsede på pladsen. Derfor er størrelsen af din æggekoger også noget, der skal inddrages i dine overvejelser.

Hvorfor bør jeg investere i en æggekoger?

Har du først stiftet bekendtskab med en æggekoger, så kan du næppe leve uden. I dag anser mange forbrugere en æggekoger som et must-have i deres køkken. Det er dog særligt folk, der er glade for æg og gerne spiser det ofte, der ser stor glæde i, at have en sådan maskine til rådighed i eget køkken – spiser du blot i ny og næ, er det dog et godt køb.

Der er mange fordele ved at eje en æggekoger. Derfor er der også flere årsager til, at du bør investere i en sådan maskine. Det handler i høj grad om, at det kan spare dig for både tid og besvær, når du laver æg. En sådan maskine er nemlig lavet til hurtigt og nemt at kunne lave både hård- og blødkogte æg, der harmonerer med netop dine præferencer.

Hvis du har travlt om morgenen eller ikke ønsker at bruge tid på at lave æg, så vil du kunne få stor glæde af en æggekoger. Med denne maskine slipper du nemlig for selv at gøre det hårde arbejde, da du ikke skal passe æggene, som hvis du selv koger dem i en gryde. I stedet bliver du blot alarmeret med et lydsignal, når dine æg er klar til at spise.

Æggekogere er nemme at arbejde med

De nymoderne æggekogere er særdeles nemme at arbejde med. De er typisk blot udstyret med en tænd- og slukknap, der kan findes på fronten af maskinen. Der er typisk også blot en knap, hvor du selv kan regulere, om du gerne vil have hård-, mellem eller blødkogt æg. Derfor er det også nemt at få kogt dine æg præcis som du ønsker de skal være kogt.

Hvis du selv koger dine æg i din gryde, så kan det være svært at vurdere, hvornår dine æg er færdige. Langt de fleste kender til, at de gerne vil have haft et blødkogt æg, men i stedet står med et hårdkogt æg, fordi de ikke har fået dem op af gryden i rette tid. Bruger du en æggekoger, så er du helt sikker på, at du får dit æg kogt præcis, som du vil have det.

Det er faktisk så simpelt, at gøre brug af en æggekoger, at selv børn i princippet vil kunne koge æg. Dog fraråder vi, at lade mindre børn om at koge æg ved hjælp af en æggekoger, da der trods alt er tale om kogende vand. Det er blot for at understrege, at det er særdeles nemt at lave æg med en æggekoger – og at du end ikke behøver at være opmærksom.

Er det sundt at spise æg?

Der har gennem mange år været myter og rygter om, hvorvidt det egentlig er usundt eller sundt at spise æg. I mange tilfælde har disse myter og rygter vist sig at være direkte usande. Det betyder også, at du sagtens vil kunne tillade dig at spise æg og have god samvittighed. Det skyldes i særligt højt grad, at æg faktisk er en god vitamin- og proteinkilde.

Det er ganske korrekt, at der også er et indhold af kolesterol i æg, men det er dog et både sundt og naturligt indhold af kolesterol. Særligt æggeblommen har desuden et meget højt indhold af vitaminer, mineraler, aminosyrer og proteiner. På Iform.dk anbefales det at holder sig til ét æg om dagen, da æg trods alt indeholder en del mættet fedt.