Blender Test – Her er de bedste blendere

Blender Test – Her er de bedste blendere

12. december 2018 0 Af nicolai

Udvalget af blendere er stort. Derfor kan det være svært at finde den rette model. I denne blender test præsenterer vi dig for en række af de bedste blendere på markedet. Derfor gemmer denne test naturligvis også på en model, der tiltaler dig og harmonerer med dine krav. Vælger du én af de nedenstående modeller, er der garanti for kvalitet for pengene.

En blender er et alsidigt køkkenredskab. Den kan tjene mange formål og løse mange opgaver i køkkenet. Derfor er det også en uundværlig køkkenmaskine. Når du først har erhvervet dig den første blender, vil du næppe kunne undvære den igen. Det er dog essentielt, at du fokuserer på, at udvælge en model, der er som skræddersyet til netop dine behov.

Wilfa PF-1200S

Forhandler Pris Information
1.449 DKK Se produkt
Wilfa PF-1200S

Kraftfuld blender med motor på 2,5 hestekræfter og variabel hastighedsindstilling

Wilfa PF (Power Fuel) er en professionel blender, der kan det hele. Den er udstyret med en motor med hele 2,5 hestekræfter. Det betyder, at denne blender kan køre med 22.000 omdrejninger pr. minut i op til 10 minutter. For at stille dette i perspektiv, kan de fleste andre blendere på markedet køre i 2 til 3 minutter ved samme antal omdrejninger.

Den medfølgende blenderkande har en kapacitet på 1,5 liter. Den er desuden fremstillet i titan, hvilket betyder, at den er næsten umulig at slå i stykker. Ikke nok med det, så er det en materiale (og dermed en kande), der kan tåle temperaturer, der lyder på helt op til 100°C. Derfor kan den f.eks. også bruges til at blende varme supper eller lignende.

Udstyret med tre forudindstillede programmer

Wilfa har valgt at udstyre deres PF-1200S med intet mindre end tre forudindstillede programmer. Dertil er det selvfølgelig også muligt for dig at benytte dig af den variable hastighedsindstilling. For at sikre, at den leverer effektivt arbejde, er den blevet udstyret med intet mindre end 7 solide knive. Derfor kan den også sagtens knuse is, nødder osv.

Vælger du denne blender fra Wilfa, så får du ikke blot en stilren og moderne blender, der sagtens kan stå fremme – du får også ren råstyrke, der kan klare selv de mest krævende køkkenopgaver. Dertil ydes der også hele 10 års motorgaranti på Wilfa Power Fuel. Der medfølger desuden også en nedstopper med digital temperaturviser til eksempelvis supper.

Detaljer:

 • Effekt: 1200 W
 • Omdrejninger pr. minut: 22.000
 • Hastighedstrin: Variabel
 • 1,5 L
 • Indstillinger: 3
 • Mål: H: 40,5 cm., B: 19,7 cm., D: 21,8 cm.

KitchenAid BEOB4

Forhandler Pris Information
1.449 DKK Se produkt
KitchenAid BEOB4

Testvindende blender med støjsvag motor og to medfølgende kander med forskellige kapaciteter

Med en blender som BEOB4 fra KitchenAid bliver det sjovere at lave mad. Du kan bruge denne blender til at mose og purere dine madvarer. Det betyder, at det ikke har den store betydning, om du skal lave en lækkert salat til aftensmaden, en milkshake til en sommerdag eller en lækker smoothie at starte dagen ud med – denne blender kan nemlig det hele.

Den byder nemlig på en effekt, der lyder på 550 W. Det er mere end nok til at klare langt de fleste opgaver i køkkenet. Du har selvfølgelig også rig mulighed for at justere på hastigheden efter behov. Blenderen har nemlig flere forskellige hastighedsindstillinger. Hastighedskontrollen er udviklet af KitchenAid selv og har også fået navnet Intelli-speed-styring.

Robust, formstøbt metalfod skaber stabilitet

Blenderen er både robust, stabil og er bygget til at holde og give dig fuld kontrol. Dette sikrer, at du får et perfekt resultat hver gang og at blenderen bliver stående på sin plads. Selve kniven er selvfølgelig remstillet i rustfrit stål og har kraft nok til at kunne knuse is, nødder og andet. Samtidig er motoren udviklet til at være støjsvag, men også yderst kraftfuld.

Der medfølger desuden to kander til KithenAid BEOB4. Den ene kande har en kapacitet, der lyder på 1,5 L, mens den anden kan indeholde 0,75 L. Begge kander er dog udarbejdet i Duraclear-glas, som er et yderst holdbart materiale uden BPA. Du kan derfor være sikker på, at det er modstandsdygtigt over for både ridser, rever, varme såvel som knusning.

Detaljer:

 • Effekt: 550 W
 • Kapacitet: 1,5 L / 0,75 L
 • Hastighedstrin: 5
 • Farve: Sort
 • Garanti: 3 år
 • Hastighedskontrol: Variabel

VitaMix Pro 750

Forhandler Pris Information
7.495 DKK Se produkt
VitaMix Pro 750

VitaMix Pro 750 er en kraftfuld og professionel blender med fem automatisk programmer

Pro 750 er en ny og kraftfuld blender fra VitaMix. Den kan dertil bryste sig af et mere kompakt og elegant design end de tidligere modeller i VitaMix populære Pro-serie. På trods af, at det er en blender, faktisk kun er 44 cm. høj, er den alligevel udstyret med en kande, der har en kapacitet på hele 1,9 L. Derfor er der mere end nok plads til alskens opgaver.

VitaMix har desuden valgt at udstyre den med intet mindre end fem indbyggede programmer. Ét af disse er et rengøringsprogram, der gør det nemt at holde din blender ren. Du skal blot hælde varmt vand i kanden, tilsætte en dråbe opvaskemiddel og tænde for dette program. Det det køre i 30 sekunder og derefter er din kande skinnende ren.

Kan bruges til samtlige arbejdsopgaver

De fem automatisk programmer, der er integreret i blenderen kan bruges til blandt andet at lave smoothie, isdesserter, supper eller puréer. Fordelen ved at gøre brug af disse programmer er, at den automatisk stopper, når indholdet har opnået den konsistens, der passer til det, du skal lave. Derfor er der heller ikke et behov for, at du står ved blenderen.

Der medfølger desuden også en blenderstav, der gør det muligt at blande ingredienserne ekstra godt sammen, hvis der opstår et behov for dette. Maskinen er desuden simpel og brugervenlig at benytte sig, hvorfor den kan benyttes af enhver. Den store kapacitet på 1,9 liter sikrer også, at du kan lave mad, smoothies, milkshake el.lign. til hele din familie.

Detaljer:

 • Effekt: 1400 W
 • Hastighedstrin: 5
 • Kapacitet: 1,9 L
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Omdrejninger pr. minut: Op til 30.000
 • Mål: H: 44,2 cm., D: 23,9 cm., B: 19,6 cm.
 • Garanti: 7 år

Magimix Le Blender

Forhandler Pris Information
1.419 DKK Se produkt
Magimix Le Blender

Stærk og effektiv blender med 22.000 omdrejninger pr. minut og en motor med effekt på 1.300 W

Her får du en kraftfuld og strømlinet blender, der kan klare en lang række opgaver i køkkenet. Ikke nok med det, så har Magimix formået at presse stor kraft ind i et kompakt design. Den kan bryste sig af, at have en effekt, der lyder på hele 1.300 W, mens den kan nå 22. Omdrejninger pr. minut, der gør, at denne blender kan klare de absolut hårdeste opgaver.

Du har oven i købet adgang til en variabel indstilling af hastigheden, mens du også kan gøre brug af en såkaldt Pulse-funktion. De fire automatisk programmer gør, at det er nemt for dig at lave sunde smoothies, varme eller kolde supper, isdesserter eller noget helt fjerde. Programmerne og den rå kraft gør, at den kan klare stort set alle dine køkkenopgaver.

God kombination af skarpe knivblade og kandedesign

Magimix har valgt at udstyre deres Le Blender med, hvad de selv kalder for BlenderMix. Det er en kombination af skarpe knivblade og et unikt kandedesign, der er med til at sikre, at du får en optimal blendning og derfor er den også i stand til at levere perfekte resultater. Dertil medfølger der også en praktisk spatel, der kan bruges til at blande ingredienserne.

Magimix har desuden valgt at udstyre denne blender med et automatisk rengøringsprogram, der sikrer både nem og hurtig rengøring efter brug. Den medfølgende kande er en både robust og yderst holdbar én af slagsen, der er udført i termoglas og har en kapacitet på hele 1,8 L. Le Blender har også en minimal temperaturforskel før og efter blendning.

Detaljer:

 • Effekt: 1.300 W
 • Hastigheder: 4
 • Kapacitet: 1,8 L
 • Farve: Sort
 • Omdrejninger pr. minut: 22.000
 • Programmer: 4

Kenwood BLP900BL

Forhandler Pris Information
2.137 DKK Se produkt
Kenwood BLP900BL

Kraftfuld blender med motor på 1.600 W, der kan præstere helt op til 30.000 omdrejninger pr. minut

Kenwoods seneste skud på stammen i forhold til blendere er deres BLP900BK, der er en del af deres Blend-X Pro Peformance-serie. Det er en blender, der er designet specifikt til fitnessentusiaster og den sundhedsbevidste bruger. Hører du ind under én eller begge af disse kategorier, så er Kenwood BLP900BL – uden tvivl – den rette blender for dig.

Der er mange kvaliteter ved denne blender. Den er blandt andet blevet udstyret med det unikke Helix Force-knivsystem, der er udviklet specifikt til at kunne give den ultimative blendning, men samtidig også at bevare både næringsstoffer og opretholde en jævn konsistens. Selvom det lyder simpelt, så er det bestemt ikke noget, alle blendere kan bryste sig af.

Kan blende alt med lethed

Du kan være sikker på at hvad end du har i sinde at lave en sund røntsagssuppe, en protein shake eller du gerne vil blende frosset frugt til en smoothie, så kan BLP900BL fra Kenwood klare opgaven. Det er ikke blot noget, der skyldes det føromtalte knivsystem, men også den kraftfulde motor med 1.600 W og helt op til 30.000 omdrejninger pr. minut.

Den er desuden også blevet udstyret med tre forudindstillede programmer, der hver især bruger de seks superstærke blade på hver sin måde. Kapaciteten er desuden ikke noget, du skal frygte for, da den leveres med en BFA-fri, stødsikker Tritan-kande på hele 2 liter. Ydermere, så har den også både en trinløs hastighedsregulering samt en Pulse-funktion.

Detaljer:

 • Effekt: 1.600 W
 • Omdrejninger pr. minut: 30.000
 • Hastighed: Trinløs
 • Kapacitet: 2 L
 • Programmer: 3

OBH Supreme High Speed

Forhandler Pris Information
2.574 DKK Se produkt
OBH Supreme High Speed

Moderne blender med suppeprogram, der kan præstere op til 30.000 omdrejninger pr. minut

Der er mange opgaver i dit køkken, der bliver både hurtigere og sjovere klaret med en blender. Det gør sig gældende, hvad end du skal have snittet grøntsager, lavet en lækker juiceblanding eller du gerne vil lave en sund smoothie til at starte dagen med. Det er ensbetydende med, at OBH Supreme High Speed kan hjælpe dig med de langt fleste opgaver.

Der er tale om en meget kraftfuld blender, der er blevet udstyret med en motor, der kan bryste sig af en effekt på hele 1500 W. Sammen med de seks skarpe blade i smedet stål, der kan rotere ved hastigheder, der lyder på helt op til 30.000 omdrejninger pr. minut, kan denne blender håndtere selv de hårdeste ingredienser og de mest krævende blandinger.

Suppeprogram til at opvarme ingredienser

Én af de unikke funktioner ved OBH Supreme High Speed er, at den er udstyret med et såkaldt suppeprogram, der gør det muligt for dig at opvarme ingredienser i blenderen helt op til 70 grader. Det er naturligvis en fremragende funktion at have, hvis du ofte laver hjemmelavede supper og til dette formål har behov for at blende de ingredienser, der bruges.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det en kraftfuld blender, der kan nå op til 30.000 omdrejninger pr. minut. Det sikrer ikke blot, at du hurtigt får leveret det ønskede resultat, men det betyder ligeledes, at du får silkeglatte blandinger. Blenderen leveres med en BPA-fri kande af høj kvalitet, der oven i købet har en kapacitet på hele 2 liter.

Detaljer:

 • Effekt: 1.500 W
 • Farve: Titanium
 • Kapacitet: 2 L
 • Omdrejninger pr. minut: 30.000
 • Knive: 6

Hamilton Beach Professional Blender

Forhandler Pris Information
2.574 DKK Se produkt
Hamilton Beach Professional Blender

Prisvindende blender med kraftfuld motor, yderst unikt farve og intet mindre end 8 års garanti på hele maskinen

Professional Blender fra Hamilton Beach er en utrolig solid maskine. Den er udført med en finish i rustfrit stål. Det får maskinen til at udstråle kvalitet, professionalitet og elegance. Derfor er det ikke blot en effektiv blender, men også en maskine, der har et stilrent udseende, som vil tage sig godt ud i køkkenet. Det er vigtigt, da den typisk står fremme.

Vælger du denne blender, får du en ekstremt kraftfuld blender i absolut topklasse. Den er både udtænkt og udviklet i USA, hvilket bevidner om den høje kvalitet. Både komponenter, konstruktion og teknik er af høj kvalitet og har en ydeevne, der er på det højeste niveau. Blandt andet er motoren en kraftfuld én af slagsen med en effekt på 1.400 Watt.

Bland, knus, hak og rør – klar det hele

Blenderen er udstyret med et rustfrit stålblad, der er i stand til at rotere med en hastighed på op til 20.000 omdrejninger pr. minut – det svarer til 338 km/t. Det er ensbetydende med, at du med denne blender får en maskiner, der kan klare det meste. Du kan blandt andet bruge den til at lave smoothies, juice, supper, dressinger, nøddecreme og frosne drinks.

Fire lysende og forprogrammerede knapper på fronten af blenderen gør det nemt at blende som du ønsker. I mange tilfælde kan du blot tilsæt ingredienserne og vælg et program. Kanden er lavet af Tritan, der er et nærmest ubrydeligt materiale, er fri fra det skadelige stof Bisphenol A og har desuden en samlet kapacitet, der lyder på 180 CL (1,8 L).

Detaljer:

 • Effekt: 1.400 W
 • Kapacitet: 1,8 L
 • Farve: Rustfrit stål
 • Omdrejninger pr. minut: 20.000
 • Garanti: 8 år
 • Programmer: 4

KitchenAid Artisan Slide-In

Forhandler Pris Information
4.275 DKK Se produkt
KitchenAid Artisan Slide-In

Revolutionerende blender med effektivt låsesystem og kraftfuld motor, der yder op til 1.300 W

Artisan Slide-In fra KitchenAid er en revolutionerende blender, der byder på en formstøbt metalkonstruktion i et klassisk KitchenAid-design. Det er en magnetisk blender, der kombinerer banebrydende innovation med både kraft og brugervenlighed. Hvis du gerne vil have en blender, der ikke er ligesom alle de andre, så bør du se nærmere på denne.

Blenderen byder blandt andet på KitchenAids MagneticDrive-teknik, der betyder, at maskinen sætter en helt ny standard for blendere. De skarpe knive i rustfri stål drives af stærke magneter, der giver blenderen en kraftig strømviveleffekt. Det effektive DiamonBlender-system sikrer desuden, at den kan klare selv de hårdeste ingredienser.

Kommer med IntelliSpeed-system

Du får adgang til at justere maskinens hastighed ved hjælp af IntelliSpeed-systemet. Det betyder, at du altid kan finde en optimal hastighed, uanset hvilken opgave, du har i sinde at stille blenderen overfor. Du kan desuden frit – og helt uden de mindste problemer –tilsætte flere ingredienser under processen, uden at de skarpe knives hastighed sænkes.

Endvidere, så er det en blender, der er nem at bruge. Kanden passer let ind i blenderen, og når du er færdig, kan du blot trække i håndtaget, hvorefter der låses op for kanden og du kan tage den ud. Det effektive låsesystemet gør den ikke blot nem at bruge, men også mere sikker. Dertil behøver du heller ikke at holde øje med blenderen mens den kører.

Detaljer:

 • Kapacitet: 1,8 L
 • Garanti: 7 år
 • Farve: Hvid
 • Effekt: 1.300 W
 • Materiale: Metal

Wilfa BL-1800S Fierce

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt
Wilfa BL-1800S Fierce

Billig, men dog effektiv blender fra Wilfa med kraftfuld motor på 1.800 W og en stor kapacitet

Hvis du gerne vil have en kraftfuld blender til en lav pris, så bør du overveje Wilfa BL-1800S Fierce. Her får du nemlig en kraftfuld blender på 1.800 W, som oven i købet kan køre op til 10 min. ved højeste hastighed. Andre blendere beregnet til hjemmebrug kun kan køre i mellem 2 og 3 minutter ved højeste hastighed. Det fortæller noget om maskinens kraft.

Det er enkelt at betjene denne maskine, da det nemt kan gøres med tre forudindstillede programmer samt en Pulse-funktion. Den justerbare hastighed gør det nemt for dig at blende din smoothie, greenie, suppe eller deslige til netop den konsistens, som du ønsker. Derfor er det også en blender, der kan klare de fleste opgaver, du stiller den overfor.

Udstyret med fire specialdesignede knive i rustfrit stål

Wilfa har valgt at udstyre deres BL-1800S Fierce med hele fire specialdesignede knive, der alle fire er udført i rustfrit stål. Det er knive, der ikke blot er yderst skarpe, men ligeledes også robuste, hvilket betyder, at de nemt kan bruges til at knuse is og frossen frugt. Sikkerhedslåsen på maskinen medfører desuden, at kanden og maskinen altid står stabilt.

Den medfølgende kande har en stor kapacitet, der lyder på hele 1,8 L. Derfor kan du lave sunde smoothies eller skønne milkshakes til hele familien på én gang ved hjælp af din Wilfa BL-1800S Fierce. Kvaliteten af motoren skal du desuden ikke frygte for, eftersom Wilfa Fierce leveres med intet mindre end 5 års motorgaranti, hvilket bevidner om høj kvalitet.

Detaljer:

 • 1.800 W
 • Kapacitet: 1,8 L
 • Programmer: 4
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Hastighed: Justerbar
 • Farve: Stål

Braun JB5160

Forhandler Pris Information
657 DKK Se produkt
Braun JB5160

Kraftfuld blender fra Braun til en lav pris med hele 11 hastighedstrin og en stor kapacitet

JB5160 fra Braun er en fremragende blender til en god pris. Den er særligt egnet til dig, der primært skal bruge din blender til at lave smoothies, milkshakes og lignende. Med denne blender kan du dog sagtens løse mange andre opgaver, da Braun har valgt at udstyre den med en kraftfuld motor, der kan yde en effekt på intet mindre end 1.000 W.

Du kan desuden nemt indstille en på dét af de 11 hastighedstrin ved hjælp af knappen på fronten af maskinen. Derfor kan du også finde en passende hastighed til samtlige opgaver. Kombineret med den kraftfulde maskine, så kan der stilles en garanti ved, at du kan bruge Braun JB5160 til et bredt spektrum af forskellige opgaver – hårde såvel som nemme.

Byder på tre forudindstillede programmer

Blenderen er desuden udstyret med tre forudindstillede programmer, når den leveres. Derfor byder den også på programmer til lidt af hvert. Blenderen er desuden udstyret med tre forudindstillede programmer, når den leveres. Derfor byder den også på programmer til lidt af hvert. Den store kapacitet på 1,6 L gør, at den kan indeholde en hel del.

Den medfølgende termoresistente glaskande giver dig desuden muligheden for at bruge blenderen til at blende både kolde og varme retter. Hvis du f.eks. ofte bruger din blender til at lave supper, så er det en klar fordel, at glaskanden er termoresistent. Du kan derfor bruge denne blender til både at lave en lækker kold drink eller en smagsfyldt varm suppe.

Detaljer:

 • Effekt: 1.000 W
 • Hastighedstrin: 11
 • Kapacitet: 1,6 L
 • Vægt: 4,1 kg.
 • Farve: Sort
 • Mål: H: 41,5 cm., D: 16,5 cm., B: 20 cm.

Hvilke faktorer har relevans ved valg af blender?

Der er mange faktorer, der har betydning i forbindelse med dit valg af blender. Nogle af disse faktorer bør dog have større indflydelse på dit valg end andre. Derfor er det vigtigt, du hovedsageligt fokuserer på disse, når du skal vælge din nye blender. Derfor er det ikke nok blot at vælge en vilkårlig model i vores blender test.

Motor

Det er vigtigt, at du vælger en blender med en kraftfuld motor. Des mere kraft, den besidder, des flere opgaver kan den håndtere. Hvis du ved, at du kommer til at bruge din blender ofte og til mange opgaver, så bør du ikke gå på kompromis med dette aspekt. Har du i sinde blot at bruge den i ny og næ, så er det ikke nær så vigtigt, men dog fortsat af prioritet.

Der er ikke nogen egentlig tommelfingerregel for, hvor høj en effekt, der er brug for. Det er dog en god idé, at du så vidt muligt forsøger at holde dig over 1.000 W, Det er dog ikke kun effekten, som motoren er i stand til at levere, der har relevans. Det er mindst lige så vigtigt, at der er tale om en blender, der kan levere et højt antal omdrejninger pr. minut.

Kapacitet

Blendere kan fås i mange størrelser. Det er ikke kun en fysiske størrelse af selve blenderen, der varierer. Det er i lige så høj grad størrelsen af den medfølgende kande, der varierer i forhold til dens størrelse. I og med, at du kan få blendere med kander i forskellige størrelser, så fås de også med forskellige kapaciteter, hvorfor det også er et essentielt aspekt.

Det er forskelligt fra person til person, hvad de stiller af krav i forhold til kapaciteten af kanden i deres blender. Hvis det er en blender, der hovedsageligt skal bruges af én person, så er der ikke det samme behov for en stor kapacitet, som hvis blenderen skal bruges til at lave smoothies, supper eller deslige til en hel familie – du bør dog ikke gå under 1 liter.

Hastighedstrin

Det er også vigtigt, at du kan indstille på hastigheden af din blender. Det er noget, der har relevans i mange sammenhænge. Der findes dog flere opgaver, der kan løses med en blender, der kræver, at du kan regulere hastigheden undervejs. Dertil er der også nogle opgaver, der kræver en enten hurtigere eller en langsommere hastighed end andre.

Langt de fleste blendere byder på en mulighed for at regulere hastigeden. Det er dog ikke dem alle, der kan reguleres trinløst, hvilket er en fordel. Hvis der ikke er specifikke trin, du skal regulere efter, så er det markant nemmere at finde den rette hastighed til din opgave. Derfor anbefales det også, at du vælger en blender med trinløs hastighedsregulering.

Programmer

I dag er det kun ganske få blendere, der ikke kommer med forudindstillede programmer. Der er dog forskel på, hvor mange, de byder på. Derfor er det også et aspekt, der skal inddrages i dine overvejelser. Et program til at udføre en specifik opgave, gør det markant nemmere at opnå det ønskede resultat. Tryk blot på knappen og lad den passe sig selv.

Det anbefales derfor på kraftigste vis, at du sørger for at vælge en blender, der kan bryste sig af, at byde på et godt udvalg af forudindstillede programmer. Det gør ikke blot, at brugen af din blender bliver markant nemmere, men også at du ikke selv er nødt til at blive i nærheden af blenderen, når den er i brug, da maskinen kan klare opgaven helt selv.

Udseende

På trods af, at det ikke er det mest vitale aspekt, så er det alligevel værd at tænke over udseendet af din blender. I og med, at det er en relativt stor køkkenmaskine, så står den typisk fremme på køkkenbordet hele tiden. Derfor skader det ikke, hvis der er tale om en flot blender. Her er der dog tale om en personlig vurdering og ikke et faktuelt standpunkt.

Heldigvis har du mulighed for at vælge blandt et bredt spektrum af forskellige blendere på det danske marked. Det er naturligvis med til at sikre, at du også kan finde en blender, der harmonerer med de præferencer, du har i forhold til udseende, størrelse og deslige. Det er dog med til at understrege, at du skal vælge din blender med den største omhu.

Sådan rengør og vedligeholder du en blender

Rengøring og vedligeholdelse er to ting, der sjældent vækker stor begejstring hos folk. Heldigvis er det ikke synderligt krævende at rengøre og vedligeholde en blender. Tværtimod, så er det en smal sag og det kan klares på ganske kort tid. Det kræver dog, at du griber det an på rette vis, hvis du ønsker at gøre det optimal vis og vil sikre et fornuftigt resultat.

Rengøring af din blender

Det kan virke meget besværligt at rengøre en blender, men det er faktisk ikke tilfældet. Det er typisk noget, der kan klares på ganske kort tid, men hvor meget tid, du reelt set skal bruge på at rengøre din blender afhænger af, hvilke råvarer du har anvendt. Dertil er der også forskel på, hvorvidt du vælger at vaske delen i hånden eller opvaskemaskinen.

Skal du gøre din blender rent, bør du blot følge de følgende trin:

 1. Put aftagelige dele i opvaskemaskinen (OBS! Kun de dele der kan tåle maskinvask)
 2. Rengør de øvrige dele under rindende vand med en børste eller svamp
 3. Tør alle overflader grundigt af

Hvis du ønsker at gøre det nemmest muligt for dig selv, så er det en god idé, at du fylder din blender op med varmt vand efter endt brug. Du bør desuden også tilsætte lidt opvaskemiddel, hvorefter du blot kan lade den stå i blød. Når du har gjort dette, så skal du blot lade den stå i lidt tid, inden du hælder vandet ud og vasker efter eller fylder i opvaskemaskine.

Det er meget vigtigt, at du omhyggelig med rengøringen. Er du ikke det, så kan du risikere, at der opstår uønskede bakterier. I værste fald er det noget, der kan føre til sygdom. Endvidere, så er du naturligvis også garanteret, at der ikke sidder rester af råvarer, ingredienser eller smag, som kan forstyrre smagen af det næste, du skal bruge din blender til.

Vedligeholdelse af din blender

Der er meget begrænset vedligeholdelse forbundet med en blender. Derfor er det ikke noget, du skal være bekymret for, at du kommer til at bruge meget af din tid på. Det er dog ikke helt til at komme udenom, da god vedligeholdelse er med til at forlænge levetiden af din blender. Den reelle levetid afhænger nemlig meget af, hvordan den bliver behandlet.

Du skal dog ikke gøre meget andet end, at være grundig med din rengøring, eftersom det er den mest essentielle del af vedligeholdelsen af enhver køkkenmaskine. Samtidig er det også vigtigt, at den opbevares ordentligt, hvis ikke den står på dit køkkenbord. Sørg for også at teste de forskellige funktioner og programmer i ny og næ, så du er sikret, at de virker.

Selvom det – for mange – umiddelbart kan virke overflødigt, så er det alligevel en god idé, at du allokerer lidt tid til at læse den medfølgende brugsvejledning. Du behøver ikke at nærlæse den, men det er dog alligevel en god idé, at du skimmer den. Der kan nemlig være relevant information omkring rengøring og vedligeholdelse at finde i din manual.