Derfor bør du vælge egeplanker til dit plankebord

Derfor bør du vælge egeplanker til dit plankebord

21. april 2019 0 Af nicolai

Du har mange muligheder, når du skal vælge materialer til dit plankebord – både i forhold til bordplade og bordben. Bordpladen er dog det vigtigste aspekt af bordet, hvorfor plankerne hertil skal vælges med omhu og fokus på egne præferencer.

Blandt udvalget af materialetype, er der mange, der ender med at vælge egetræ. Det er dog ikke uden grund at det er blevet et populært valg. Egetræ besidder nemlig mange kvaliteter, der har stor relevans ift. brugen til konstruktion af et spisebord.

Egetræ besidder nemlig en tunghed, slidstyrke og holdbarhed, der gør det til et særligt velegnet valg til et plankebord. Ønsker du at kaste dig ud i at konstruere et spisebord med egetræsplanker, så bør du tage et kig på det store udvalg af egetræsplanker.

Kan modstå det meste

Ønsker du at sikre at dit plankebord kan modstå selv de hårdeste betingelser og hyppig anvendelse, så er egeplanker et ideelt valg. Det er et tungt og hårdt materiale, der kan klare det meste. Og det er netop derfor, der er mange, der vælger eg til deres bord.

Endvidere har det en naturlig resistens mod både svamp og insekter. Træet har et indhold af garvesyrer, der sikrer god beskyttelse. Det medfører at dit spisebord får en god modstandsdygtighed. Det er kvaliteter, der har stor relevans ifm. et spisebord.

På mange måder, er det en stabil træsort, der kan tjene mange formål. Derfor er det et perfekt valg til bygningsværk – og herunder også møbler. Det er dog ikke kun i forbindelse med møbler, det bruges, men er også et populært valg til skibsbyggeri.

Plankebord med eg har et uimodståeligt udseende

Alle typer plankeborde er rustikke og kraftig. De skaber et blikfang i ethvert rum, uanset den øvrige indretning. Det er et bord, der udstråler en naturlig skønhed med grove linjer. Eg er dog med til yderligere at understrege disse kvaliteter.

Derfor er det også med til at gøre egetræsplanker særligt velegnede, hvis du gerne vil bygge et plankebord. Eg har et smukt og stærkt udtryk, men foruden dette er det også en træsort, der er med til at gøre dit plankebord mere hårdført end andre træsorter.

Det er selvfølgelige en smagssag, hvorvidt man foretrækker eg eller andre træsorter, når man skal vælge materialer til sit plankebord. Her i landet er eg dog ét af de klart mest populære valg. Det skyldes både træets kvaliteter, men også dets udseende.

Kan danne vanris

Ét af de aspekter, der bl.a. er med til at adskille eg fra øvrige træsorter er dets tendens til at udvikle vanris. Det er små sidegrene, der har groet på træets stamme, som vil være synlige i form af små pletter på de egetræsplanker, der bliver anvendt til dit spisebord.

Hvis et stykke eg har dannet for meget vanris, så vil det dog ikke kunne anvendes som byggemateriale. Egetræsplanker med meget vanris er derfor ikke noget, du støder på i et synderligt omfang. Det anbefales dog heller ikke at bruge sådanne planker.