Kan en stangstøvsuger bruges som primær støvsuger?

Kan en stangstøvsuger bruges som primær støvsuger?

18. april 2019 0 Af nicolai

Stangstøvsugere er blevet populære. Blandt mange foretrækkes de over konventionelle støvsugere. Det skyldes hovedsageligt bevægelsesfriheden, da du ikke begrænses af en ledning og placering af dine stikkontakter. En stangstøvsuger er nemlig ledningsfri.

Det er dog ikke alle, der er overbevist om at den kan bruges som primær støvsuger. Det er der delte meninger om, men i takt med den store udvikling på markedet, er der flere, der er blevet omvendt. Der er dog flere faktorer, der er afgørende i dette henseende.

Afhænger hovedsageligt af størrelsen af dit hjem

Størrelsen af din bolig er afgørende for, hvorvidt du kan bruge en stangstøvsuger som din primære støvsuger. Har du en stor bolig, så er det næppe en god idé at erstatte den konventionelle støvsuger. De er nemlig ikke kraftfulde nok til at rengøre store arealer.

Sugeevnen er ganske enkelt ikke kraftig nok på stangstøvsugere, hvis du skal rengøre et stort areal. I samme ombæring bør det dog understreges at sugeevnen heller ikke er kraftig nok til at klare tunge rengøringsopgaver, hvis der er meget støvet.

Bor du en mindre lejlighed eller et lille hus, så kan en stangstøvsuger sagtens bruges som primær støvsuger. Det kræver dog at du vælger én af de kraftfulde modeller, som eksempelvis en Dyson V8 Absolute, der er blandt de kraftigste modeller på markedet.

Overvejer du at investere i en stangstøvsuger? Har du gjort dig tanker om at købe en Dyson V8 Absolute? I så fald bør du først læse en test af Dyson V8. Det bør du gøre for at sikre, at det er den rette løsning for dig, i forhold til de kriterier, du har.

Flere vælger stangstøvsugeren

Der er mange danskere, der er begyndt at erstatte deres konventionelle støvsuger med en stangstøvsuger. Der er flere årsager til dette, men det handler hovedsageligt om deres ønske om en større bevægelsesfrihed, som en almindelig støvsuger ikke giver.

En stor del af de danskere, der vælger at investere i en stangstøvsuger, har dog ikke lavet den nødvendige research på forhånd. Derfor ender mange med at investere i en støvsuger, der ikke er kraftfuld nok til at levere et tilfredsstillende rengøringsresultat.

Det er selvfølgelig ikke en fejl, du bør begå. Derfor er det vigtigt, du sætter dig ind i markedet og de forskellige modeller. I denne forbindelse skal du også inddrage dine egne behov og formålet med købet af en stangstøvsuger, når du vælger en model.

Ikke en holdbar løsning – endnu

Det er også ensbetydende med at det ikke er en holdbar løsning, at benytte dig af en stangstøvsuger som primær støvsuger – endnu. Modellerne bliver dog hele tiden mere kraftfulde, og derfor også i stand til at levere bedre og bedre rengøringsresultater.

Det er dog ikke noget, der betyder, at det ikke er værd at investere i en stangstøvsuger. Den kan nemlig bruges som et godt supplement til din konventionelle støvsugere. Det er f.eks. en god løsning, hvis du hurtigt skal støvsuge noget, du har spildt i køkkenet.

Særligt producenter som Dyson arbejder meget dedikeret med deres stangstøvsugere. Derfor er der også gode forudsætninger for, at det er netop dem, der ender med at udvikle en stangstøvsuger, der er kraftig nok til at tjene som din primære støvsuger.