Have

Kan jeg selv lægge pigsten?

Har du besluttet dig for at du ønsker at lægge pigsten i haven? I så fald har du sandsynligvis overvejet, hvorvidt du selv kan lægge dem. Faktisk er det et fornuftigt valg, hvis du ønsker at lægge sten selv, frem for at overlade det til en fagmand. En del af charmen ved pigsten (også kaldet knoldebrosten) det romantiske og vilde look.

Er det så muligt at lægge pigsten selv?

Har du selv lyst til at bruge tid på at lægge sten, så kan det sagtens lade sig gøre. Du kan også sagtens få din belægning til at se både smuk og funktionel ud. Hvis det er dét, der er dit mål, så er pigsten faktisk en god løsning. Det er nemlig en form for sten, der ikke er helt så vanskelig at lægge, sammenlignet med andre former for sten og fliser.

Det er dog ikke til at komme udenom at det kræver lidt tid. Er du villig til at tage dig tid til det, så er det dog ikke noget problem. Når du først er kommet i gang, så er det faktisk mest af alt som at bygge med byggeklodser. Hver enkelt sten skal nemlig placeres med håndkraft, hvorfor lægning af pigsten kræver at du væbner dig med lidt tålmodighed.

Ikke så meget behov for at lægge stenene lige

Én af årsagerne til at du selv kan lægge pigsten er, at hver der ikke er det store behov for at hver sten lægges i vater. Hele idéen med at vælge pigsten, eller knoldebrosten, som mange også kalder dem, er at det hele ikke skal være så snorlige. Det medfører at det er en opgave, de fleste kan løse, uanset deres erfaring med andre lignende opgaver.

En del af charmen ved disse sten, som de også kaldes, er det romantiske og vilde look. Det er både ujævnt og bulet, og det er sådan, det skal være, hvis du gerne vil have lagt pigsten i din have eller langs din bolig. Det er nemlig på denne måde at det kommer til at tage sig smukkest ud, hvilket naturligvis er målet, når du skal lægge denne type sten.

Det er en god idé at bruge en læggevejledning

Hvis du har et ønske om at lægge pigsten selv, så er det en god idé at finde en både god og brugervenlig læggevejledning på nettet. Det bør selvfølgelig være en guide, der er opstillet i trin. Det gør det nemmere for dig at følge den guide, du har fundet, og derfor også at sikre et godt resultat. Det finder du dog ikke ud af, før du går i gang med det.

Du kan i hvert fald være helt sikker på at du vil blive langt gladere for dit resultat, hvis du selv har lagt dine sten i stedet for at lade andre gøre det. Det er dog ikke noget, der ændrer på at det er en god idé at gøre brug af en guide. Det giver dig nemlig bedre forudsætninger for at lægge dine pigsten på en pæn og nydelig måde.