Tips & Tricks

Tre gode tips til hjemmegående danskere

Som hjemmegående kan det være svært altid at få tingene til at hænge sammen. Når man er på dagpenge, så skal man, udover at søge et bestemt antal jobs om måneden, også sætte tid af til de kurser og workshops, som a-kassen med jævne mellemrum tilbyder.

Dette må dog helst ikke blive set som byrde, idet disse månedlige ansøgninger og kurser er med til at styrke din fremtidige plads på arbejdsmarkedet. For at det hele kan gå op i en højere enhed, kommer der nedenfor tre gode tips til dig som hjemmegående.

Sæt tid af til jobsøgning

Som nævnt før, er du som dagpengemodtager forpligtet til at søge et bestemt antal jobs om måneden. Dette er naturligvis med henblik på, at du kan komme hurtigere ud i et spændende nyt arbejde. Det kan dog i første omgang synes uoverskueligt at skulle søge alle disse jobs, men hvis du hver dag sætter en rum tid af til at researche og filtrere de mange jobtilbud, så er vi sikre på, at det sagtens kan lade sig gøre.

Når man snakker om jobsøgning, er det vigtigt at pointere, at du somme tider bliver nødt til at udvide din søgning. Du har med garanti en hel masse kompetencer, der vil kunne gøre gavn en masse steder. Udvid derfor dit perspektiv og du vil blive overrasket over de mange nye muligheder.

Prioritér kurser og workshops

Når man modtager dagpenge, bliver man tit og ofte inviteret til kurser og workshops organiseret af din a-kasse. Disse arrangementer skal til for, at du, sammen med andre hjemmegående danskere, kan komme ud i et fællesskab, hvor der er rig mulighed for inspirerende samtaler og nye perspektiver.

Derudover vil du også løbende blive inviteret til kurser omhandlende det at skrive en ansøgning samt hvorledes man går til jobsamtaler.

Lav et realistisk budget

Som hjemmegående er det enormt vigtigt, at der hver måned laves et realistisk budget. Som dagpengemodtager har man ikke det største økonomiske råderum at gøre godt af, så derfor er det altid en super god idé at lave et budget for fremtiden. På denne måde er du nemlig sikker på, at du bruger dine dagpenge på en fornuftig måde. Har du svært ved dette, så klik her og læs mere.

At kunne lave et realistisk budget er guld værd, når du først kommer ud på arbejdsmarkedet. Et budget er nemlig din rettesnor for, hvor meget du kan spendere på for eksempel mad, rengøringsartikler og tøj. Det kan i starten synes banalt at lave et budget for den kommende måned, men så snart du har fået det ind under huden, så kan vi garantere, at din økonomi bliver nemmere at overskue