Tips & Tricks

Planlægning af rejser og oplevelser for det lille kollektiv

Bor du i et mindre kollektiv med en gruppe personer, du ønsker at rejse med? I så fald står du over for lidt af en planlægningsopgave. Der er mange personer, der skal deltage i ferien, hvorfor der også er et større antal tidsplaner, der skal gå op. Det kræver derfor, at du væbner dig med lidt tålmodighed.

En god idé er at samle alle beboerne i kollektivet rundt om spisebordet, så I kan lægge en plan i fællesskab. Hvis I har svært ved at nå til enighed, så kan hele processen faktisk udliciteres, såfremt dette ønskes. Du kan nemlig finde et rejsebureau, der har specialiseret sig i denne type grupperejser.

Overlad planlægningen til et rejsebureau

Hvis I har svært ved at få planlægningen til at fungere på egen hånd, så kan det være klogt at involvere et rejsebureau. Du bør selvfølgelig vælge et bureau med speciale i grupperejser. Hos et sådant bureau kan du nemlig få hjælp til alt fra transport og indlogering til oplevelser og restauranter.

Det er typisk den bedste løsning, hvis I skal rejse sammen som kollektiv. Da der er mange personer involveret, så vil der også være mange input, der skal tages højde for. Det kan gøre planlægningen både besværlig og langtrukken. Overlades det til et bureau, så er der ingen, der har denne byrde.

Hvis du leder efter et rejsebureau, der kan overtage planlægningen af jeres kollektivs rejse, så læs mere her. Valget af bureau skal naturligvis træffes i fællesskab, så I har de bedst mulige forudsætninger for at drage afsted på en skøn rejse. Typisk kan I selv bidrage med forskellige input, som inddrages i planlægningen.

En fælles rejse kan styrke fællesskabet

Et kollektiv fungerer ikke, hvis ikke der er et sublimt fællesskab mellem beboerne. Der skal ikke blot være nogle klare regler for selve bofælleskabet. Der skal også være et velfungerende socialt aspekt, og det er netop dette en fælles rejse kan hjælpe med.

Når I rejser afsted sammen, får I nemlig mulighed for at blive tættere knyttet. Det er svært at opnå dette til fulde i det daglige, eftersom hver beboer typisk har fokus på egne strabadser i hverdagen. På en ferie er de fleste mere afslappede, og der er mere tid til at komme ind på hinanden.

En sådan rejse vil derfor være en god idé for ethvert bofællesskab eller kollektiv – stort som småt.