Sådan kommer du til at sove bedre

Sådan kommer du til at sove bedre

7. november 2019 Slået fra Af nicolai

Du har garanteret hørt det før, men det passer også: din søvn er rigtig vigtig for dig. Hvis ikke du sover godt om natten, kan det gå ud over dit humør, når du vågner dagen efter. Hvis du får den søvn, du har brug for, vil du generelt være mere motiveret og klar på dagen. Der er ikke noget mere frustrerende end at ligge om aftenen og ikke kunne falde i søvn, når du gerne vil. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kan komme til at sove bedre.

Skab rammerne for en god nattesøvn

Når du skal forsøge at sove bedre om natten, skal du først og fremmest kigge rundt på dit soveværelse. Har du dannet de helt rette rammer for at kunne få en god nattesøvn? Hvis du ligger i en seng, der slet ikke er god at ligge i, er det et rigtig godt sted at starte. Det samme gælder din dyne og hovedpude. Har du allergi, så køb en allergivenlig hovedpude her. Når du kigger rundt på dit soveværelse, skal du også have en følelse af, at der er rart at være.

Gør din krop træt

Hvis du i en længere periode har haft svært ved at falde i søvn om aftenen, kan du forsøge dig med at dyrke noget mere motion. Meningen er, at du skal forsøge at gøre din krop så træt som muligt. Så træt at du helt automatisk falder i søvn om aftenen, helt uden at skulle forsøge at tvinge dig selv til det.

Pak din mobil væk

Hvis du har for vane at ligge med din mobil, inden du skal sove, så væn dig til at ligge og læse i en bog i stedet. Lyset fra din mobil fortæller din hjerne, at du skal være vågen. Du vil blive mere træt af at læse i en bog.