DAB Radio Test – Her er de bedste DAB-radioer

DAB Radio Test – Her er de bedste DAB-radioer

5. januar 2019 0 Af nicolai

DAB-radioer har været på markedet i mange år. I løbet af de seneste par år er mange dog begyndt at skifte til til DAB+ i stedet. Disse radioer er både smarte, velspillende og ideelle til dig, der gerne vil have en mindre radio i hjemmet. Der er tilmed flere af disse radioer, der også er WiFi- og Bluetooth-kompatible, så du bl.a. nemt kan tilslutte din smartphone.

Der er mange, der ønsker at skifte fra de ældre radioer, fordi det er meget sandsynligt, at FM-signalet bliver slukket i 2019. Det skal du dog ikke bekymre dig om, hvis blot du vælger en DAB+-radio. En sådan radio er fremtidssikret, da den er digital og dermed kan finde et bredt spektrum af radiokanaler, men også bruges til streaming fra fx din smartphone.

Pure Evoke C-F6 BT

Forhandler Pris Information
3.714 DKK Se produkt
Pure Evoke C-F6 BT

Kraftfuld og moderne alt-i-ét musikanlæg fra PURE, der kombinerer digital radio, cd-afspiller og trådløs musikstreaming

Dette er meget mere end blot en DAB+-radio. Det bør i stedet betragtes som et alt-i-ét musikanlæg. PURE Evoke C-F6 BT kombinerer nemlig både digital radio, cd-afspiller og nem trådløs forbindelse til bærbare enheder. Du har derfor et enormt udvalg at vælge fra, når du ønsker at lytte til musik – lige fra digital radio til trådløs streaming via f.eks. Spotify.

Radioen har et pladsbesparende design med integrerede højttalere, der er i stand til at levere en førende lyd. Med andre ord, så leverer Evoke C-F6 faktisk et komplet stereoanlæg, der kan fylde hele lokalet. Det imponerende anlæg kan benyttes via DAB- og FM-radio, CD-afspiller og Bluetooth såvel som via internetradio og tilmed også via Spotify Connect.

Skru op og juster lydindstillinger selv

Du kan selv styre volumen og lydindstillingerne på denne DAB+-radio. Du kan derfor sagtens give din musik ekstra bas, dybde og klarhed. Det betyder også, at du kan høre, hvad du er gået glip af, hvis du hidtil har lyttet til musik på en ældre radio. De kraftfulde, tunede stereohøjttalere kombinere med træpaneler og den digitale forstærker giver en sublim lyd.

Den digitale radio giver dig detaljeret lydkvalitet, godt indhold og tekst, der angiver navn på sange, programmer og lignende. Evoke C-D6 finder automatisk tilgængelige stationer og lader dig vælge mellem dem. Den er desuden godkendt til Digital Tick, så du ved overgang fra FM til digital radio er sikret. Du kan styre radioen ved hjælp af Pure Select-app’en.

Detaljer:

 • DAB-, FM- og internettradio
 • 20 W-lydeffekt
 • Indbygget Bluetooth og Spotify Connect
 • Afspiller til CD, CD-R og CD-RW
 • Kan styres med iOS- eller Android-app

IRC Nana

Forhandler Pris Information
553 DKK Se produkt
IRC Nana

En innovativ og danskudviklet Bluetooth-kompatibel DAB+-radio med et klassisk design med et skandinavisk twist

En innovativ og moderne DAB+-radio med et væld af funktioner og et elegant, dansk design. Nana er en ny radio fra danske IRC. Det er en radio, der i høj grad gør sig bemærket på baggrund af sit smukke design. Det er elegant med rene linjer, hvorfor den passer perfekt ind i den danske indretning, hvad end den skal stå i køkkenet, i stuen eller på kontoret.

Du skal dog ikke være bange for, at det blot er en pyntegenstand, hvad end den er placeret på badeværelset, i stuen eller du har taget den med på picnic – den er nemlig også i stand til at levere en sublim lyd. Den danskudviklede bærbare transistorradio understøtter både DAB, DAB+ og FM, men du kan også streame musik til den via din smartphone el.lign.

Udstyret med indbygget genopladeligt batteri

Ikke nok med, at du kan tilkoble diverse mobile enheder med Bluetooth via NFC, så har IRC også indbygget et genopladeligt batteri i Nana-radioen. Det betyder, at du kan have den med på farten, og f.eks. gøre brug af den, når du er på picnic, som tidligere nævnt. Køber du en Nana fra IRC, så får du en DAB+-radio, der både er smuk ind- og udvendigt.

Nana har et design, der går i tråd med de andre modeller, der er en del af sortimentet hos IRC. Det er en DAB+-radio, der kan bryste sig af et klassisk og enkelt udseende, der har et skandinavisk twist. Hvis du har i sinde at købe en Nana fra IRC, så kan du selv vælge mellem to farvekombinationer: enten en hvid med gul strop eller mørkegrå med gul strop.

Detaljer:

 • DAB+/FM Radio
 • Kompatibel med Bluetooth og NFC
 • Udstyret med genopladeligt batteri
 • Størrelse: 250 mm. x 137 mm. x 50 mm.

Tangent Spectrum

Forhandler Pris Information
1.499 DKK Se produkt
Tangent Spectrum

Kompakt DAB+-radio med prisbelønnet design og stereolyd med en både sprød, fyldig og nuancerig lyd

Tangent Spectrum giver dig den velkendte Tangent-lyd kombineret med et det stilrene Spectrum-design samt digitale DAB-fordele. Det er mange ting samlet i en kompakt enhed med højttalere på hver side. Derfor er der garanti for, at du med Spectrum DAB+-radioen får glæde af den reneste DAB-lyd i ægte stereo – og endda til en relativt beskeden pris.

Ikke nok med, at det er en yderst velspillende radio, så får du også hurtig adgang til tusindvis af stationer, du frit kan vælge mellem. Du kan enten lytte via FM, DAB eller det nye DAB+, som for de fleste er klart at foretrække. Du kan dog også nemt tilslutte din mobil via enten Bluetooth eller AUX-stikket, der sidder på bagsiden, og spille musik på denne vis.

Tangent Spectrum giver en nuanceret stereolyd

Lyden fra Tangent Spectrum er ganske enkelt imponerende. Den er i stand til at levere en både sprød, nuanceret og fyldig lyd, der er fuld af nuancer. Den er nemlig udstyret med særligt udviklede fuldtone-højttalerenheder, der kan levere en høj lydkvalitet, som du normalt kun finder i nogle af de større og dyrere højttalere, du finder på markedet.

På trods af, at det er en meget kompakt DAB-radio, så er det alligevel lykkedes for Tangents dygtige designere at videreføre de karakteristiske designtræk fra den prisbelønnede Spectrum-højttalerserie. Det er blandt andet noget, der kommer til syne i form af en træbase i flot valnødfinish. Derfor er det også et design, der udstråler klasse og elegance.

Detaljer:

 • DAB+ Stereo Radio
 • Kompatibel med AUX og Bluetooth
 • Moderne farvedisplay på fronten
 • Prisvindende design
 • Brugervenlig og nem betjening

Imperial Dabman i200

Forhandler Pris Information
1.299 DKK Se produkt
Imperial Dabman i200

Hybrid stereoradio med understøttelse af både internet, DAB+- og FM RDS-radio samt betjening via smartphone

Imperial Dabman i200 er ikke blot en almindelig DAB-radio. Den er derimod i stand til at kombinere funktioner som DAB+- og FM-radio med både muligheden for internetradio og hjemmenetværk. Derfor er det også meget andet end blot en almindelig DAB-radio, selvom du dog får flere funktioner og muligheder ved at vælge en dyrere DAB+-radio.

Denne radio fra Imperial gør sig dog også bemærket ved at have et moderne og stilrent udseende. For mange er dette vigtigt, da en sådan radio typisk skal stå fremme i hjemmet. Det er derfor en enhed, der tilbyder alle tre radioteknologier samt et udvalg af andre funktioner, der er pakket ind i et smart kabinet med paneler i hvid, der giver den et rent udtryk.

Få adgang til mere end 10.000 internetradiostationer

Det er ikke længere FM-stationer, der er fremtiden inden for radioverdenen. Med Dabman i200 får du derfor adgang til mere end 10.000 internetradiostationer, hvilket er ensbetydende med, at du med denne enhed er fremtidssikret. Den er udstyret med tre højttalere, der er perfekt integreret i enheden og derfor kan give dig en både fast og klar stereolyd.

Det stopper dog ikke her, for radioen har også en integreret equalizer med seks forskellige lydindstillinger. Disse mange indstillinger giver dig rig mulighed for at indstille lyden til alle størrelser rum og typer musik. På den store 2,8″ farveskærm på fronten af højttaleren får du altid vist relevant information om det givne musik, program eller lignende.

Detaljer:

 • DAB/DAB+/FM
 • Smartphonestyring via iOS eller Android
 • Adgang til over 10.000 internetradiostationer
 • Udgangseffekt på 20 Watt

IRC IKR1360 DAB

Forhandler Pris Information
1.483 DKK Se produkt
IRC IKR1360 DAB

Moderne DAB+-radio fra danske IRC, der kan levere en lydoplevelse af høj kvalitet fra mange musikkilder

En flot DAB+-radio fra danske ICR, der kan give dig en lydoplevelse af højeste kvalitet. Du kan bruge den i køkkenet, stuen, kontoret eller tilmed i soveværelset. Ikke nok med det, så kan IKR1360-radioen også bryste sig af et tidløst, lækkert og elegant design. Det er dog ikke blot et design, der er pænt, men samtidig er det også et brugervenligt design.

Med den trådløse radio kan du modtage både FM, DAB og DAB+. Det betyder, at du har et bredt udvalg af mulige radiokanaler, du kan lytte til. Med radiofunktionen kan du dertil også gemme helt op til 30 kanaler, som dine favoritkanaler. Disse kanaler vil derfor altid kun være ét klik væk. Derfor kan du hurtigt finde din foretrukne radiokanal.

Udstyret med både CD-afspiller og Bluetooth

IRC har også valgt at udstyre denne digitale radio med både en CD-afspiller og Bluetooth-kompatibilitet. Det betyder, at den ikke blot kan bruges til at høre radio, men du kan også afspille musik trådløst via eksempelvis din smartphone, PC eller tablet. Hvis det skulle ønskes, kan du også tilslutte enheder eller et par hovedtelefoner via et AUX-kabel bagpå.

Med IKR1360 fra IRC er du sikret en digital radio af høj kvalitet, som både er i stand til at levere god lyd, kan bryste sig af et moderne design og en brugervenlig glade, der gør det nemt at bruge den. Der medfølger også en simpel fjernbetjening, så du ikke skal hen til selve radioen for at skifte til en ny radiokanal, musikkilde eller blot slukke for den.

Detaljer:

 • DAB, DAB+ og FM
 • Udstyret med CD-afspiller og Bluetooth
 • Indstilling af faste stationer (10 DAB & 10 FM)
 • Medfølgende fjernbetjening

PURE One Mini S3 Grafite

Forhandler Pris Information
1.007 DKK Se produkt
PURE One Mini S3 Grafite

Transportabel og kompakt DAB+-radio i One-serien fra PURE, der byder på et moderne og stilrent udseende

Hvis du ønsker at erhverve dig en god DAB+-radio, der kan købes til en god pris, men dog uden, at der er gået på kompromis med hverken udseende eller kvalitet, så er det oplagt at overveje en PURE One Mini S3 Grafite. Det er nemlig en radio, der er blevet designet med et fokus på, at den skal være en entry-model for alle, der vil have en digital radio.

Der er flere årsager til, at dette er tilfældet. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at den er overkommelig, let og bærbar. På trods af, at det er en radio med en meget kompakt størrelse i forhold til andre modeller på markedet, så er den faktisk i stand til at give dig en god og kraftfuld lyd. Du skal derfor ikke frygte for den lille størrelse på One Mini S3.

Flere nyttige funktioner

Det er også en DAB+-radio, der kan bryste sig af en række andre nyttige funktioner, som igen er ganske imponerende, eftersom der er tale om en meget lille højttaler. På fronten finder du blandt andet et display, der viser dig klokken og på bagsiden finder du en AUX-indgang, så du har nemt ved at tilslutte enten din telefon eller tablet, og lytte til dit musik.

Én af de klare fordele ved One Mini S3 fra PURE er dog, at det er en transportabel radio, der kan spille musik i helt op til 20 timer som følge af det genopladelige ChargePAK B1-batteri, der følger med til radioen. Bruger du radioen derhjemme, kan du naturligvis blot have den tilsluttet en stikkontakt. Den har dertil 16 presets, som du selv kan vælge.

Detaljer:

 • Kompakt og transportabel digital DAB-radio
 • Kompatibel med både DAB, DAB+ og FM
 • 20 timers batterilevetid
 • AUX-indgang på bagsiden

Scansonic DA88

Forhandler Pris Information
428 DKK Se produkt
Scansonic DA88

Lækker og kompakt DAB+/FM-radio fra Scansonic med et både retroinspireret og klassisk radio-look

Her er der tale om en model, der beviser, at du sagtens kan købe en god DAB-radio til en lav pris. Du får nemlig en både lækker og kompakt DAB+- og FM-kompatibel radio til under 500 kroner. På trods af den lave pris, så er der dog fortsat tale om en moderne DAB-radio, der er i stand til at levere en kraftfuld og nuancefyldt lyd, uanset dit valg af musikkilde.

Scansonic er heller ikke gået på kompromis med den seneste teknologi. Selvom der har været fokus på at skabe en moderne højttaler set ud fra funktioner og indvendige dele, så har Scansonic alligevel formået at holde den i et retroinspireret og klassisk look i enten sort eller ahorn. Derfor er det også en radio, der tager sig godt ud i ethvert hjem.

Flot og enkelt display på fronten

På fronten kan du følge med i den valgte radiokanal eller anden musikkilde såvel som det program, sang eller lignende, der bliver afspillet. Det flotte display er med til at sikre, at teksten står knivskarpt og derfor er nemt at læse fra enhver vinkel. Den kan også bryste sig af en stereolyd, så du er garanteret, at Scansonic DA88 altid leverer en god lydoplevelse.

DA88 er spækket med en lang række interessante funktioner. Det er blandt andet noget, der inkluderer en alarm- og vækkefunktion, som er særligt fordelagtigt, hvis radioen står i soveværelset. Dertil er det også muligt at lave forudindstillede stationer og at tilslutte både MP3- og MP4-afspillere samt mobil via AUX, så du kan lytte til musik herfra.

Detaljer:

 • DAB Band III og FM-radio
 • Op til 8 forudindstillede stationer
 • AUX-indgang til mobiler og MP3- og MP4-afspillere
 • Indbygget alarm- og vækkefunktion

Tangent Alio Junior

Forhandler Pris Information
944 DKK Se produkt
Tangent Alio Junior

Lille og smart DAB+-radio fra Tangent, der giver dig den nye teknologi i en smuk og kompakt indpakning

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Tangent er ét af de bedste valg på det danske marked, hvis du har i sinde at erhverve dig en god DAB-radio. Et rigtig godt valg kunne være deres Alio Junior. Her er der nemlig tale om en lille og smart DAB-radio fra Tangent, der giver dig den nyeste teknologi i en både kompakt, men også rigtig smuk indpakning.

Ikke nok med det, så er det også en DAB+-radio, der kan bryste sig af, at have en helt enestående lyd. Det er ikke mange radioer i denne størrelse, der kan præstere så imponerende en lyd, som siver ud af højttalerenhederne på denne enhed. Den er bygget af et højglanslakeret trækabinet, der giver en varm og behagelig lydgengivelse – og dertil et smukt ydre.

Mange tilslutningsmuligheder på bagsiden

Hvis du ikke synes, det er nok at kunne lytte til radio, men gerne have mulighed for at tilslutte egne enheder, så du f.eks. kan streame musik via Spotify eller Apple Music, så har du heldet med dig. På bagsiden af Tangent Alio Junior finder du nemlig et væld af tilslutningsmuligheder, som du kan benytte dig af til at tilslutte f.eks. en mobil eller en MP3-afspiller.

Hvis det ønskes, så er det ligeledes muligt at indstille radioen til de analoge FM-kanaler (i hvert fald indtil der lukkes ned for signalet), hvis du f.eks. gerne vil lytte til en lokal kanal. Der er tale om en radio, der er velegnet til brug i et væld af henseender, hvad end det er i køkkenet, stuen eller på badeværelset – du kan stille Tangent Alio Junior lige hvor du vil.

Detaljer:

 • DAB+/FM Radio
 • Udstyret med 3″ wide-range højttaler
 • Tilslutning via AUX-indgang bagpå
 • Mål: 130 mm. x 140 mm. x 130 mm.

Philips AE5020B/12

Forhandler Pris Information
639 DKK Se produkt
Philips AE5020B/12

Bærbar DAB+-radio med et klassik og retroinspireret design fra Philips med en klar- og støjfri radiooplevelse

Hvis du gerne vil have en bærbar DAB-radio, så er AE5020B/12 fra Philips et godt bud. Det er nemlig en bærbar radio, der kan modtage DAB+, hvorfor du er garanteret, at få en klar lyd, uanset hvor du stiller den eller har den med hen. Så på trods af dens transportable design, så kan du fortsat være sikker på, at du får en klar- og støjfri oplevelse med radioen.

Den kan bryste sig af et meget klassisk desktop-design såvel som forudindstillede stationer til både DAB+- og FM-kanaler. Den har også hurtig scanning af begge kanaltyper, hvilket er ensbetydende med, at radioen er ideel at have med sig rundt, da den hurtigt kan finde relevante kanaler. Det er en klar fordel, hvis du fx skal have den med på stranden.

Nyd dine foretrukne stationer

Langt de fleste radiolyttere har nogle foretrukne stationer, de altid slår om til. I og med, at denne radio er både DAB- og FM-kompatibel, så er der garanti for, at du også kan finde dine foretrukne stationer, hvad end de er nationale, internationale eller lokale. Den digitale tuning med faste stationer gør det desuden nemt at lytte til radio på enheden.

I og med, at der er tale om en bærbar og transportabel radio, så er Philips AE5020B/12 naturligvis udstyret med et batteri. Derfor har Philips også installeret en indikator i enheden, som fortæller dig, når batteriniveauet er lavt. Derfor er du også altid informeret om effektniveauet. Slutteligt, så bør det også nævnes, at det klassiske design tiltaler mange.

Detaljer:

 • Både DAB+ og FM digital tuner
 • Klar- og støjfri radiooplevelse
 • Klassisk design, der er nemt at bruge
 • Hurtig scanning af DAB-stationer

Tangent DAB2go+

Forhandler Pris Information
1.389 DKK Se produkt
Tangent DAB2go+

Transportabel DAB+-radio fra danske Tangents populære og velkendte 2go-serie med indbygget genopladeligt batteri

Dette er det seneste skud på stammen i den velkendte 2go-serie fra Tangent. På lige fod med sine forgængere i serien, så er der tale om en bærbar højttaler, der er i stand til at levere en sublim lyd. Ikke nok med det, så har Tangent også formået at fylde den transportable højttaler med det nyeste teknologi, som giver dig den absolut bedste radiooplevelse.

Du får oven i købet også stor brugervenlighed, som følge af det klassiske danske design, der ikke blot er moderne og bryster sig af rene linjer, men som også er intuitivt. Der er to store drejeknapper på toppen af enheden, som gør det nemt at tænde og slukke samt styre volumen. Det flotte farvedisplay giver dig et overblik over de vigtige informationer.

Bærbar radio, du kan tage med rundt

Hele idéen med, at den skal være bærbar har Tangent gjort meget ud af fuldføre. Derfor har de blandt andet valgt at udstyre radioen med et praktisk håndtag, som gør det nemt at tage den med rundt i huset eller en tur i skoven. Det er oven i købet muligt for dig at nyde god lyd hvor som helst i op til 6 timer som følge af det indbyggede batteri i DAB2go+.

Hvis du gerne vil høre musik fra din mobil eller anden enhed, så kan du også bruge DAB2go+ fra Tangent til dette. Du kan enten streame lyden trådløst via Bluetooth eller ved at forbinde din enhed via et AUX-kabel. Kernen af enheden er dog, at det er en radio med hurtig adgang til et væld af stationer, du kan lytte til via enten FM, DAB eller det nye DAB+.

Detaljer:

 • Indbygget genopladeligt batteri
 • Tilslutning af mobil via Bluetooth og AUX
 • DAB+- og FM-radio
 • Flot farveskærm på fronten

Hvad er en DAB+-radio?

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting. Det er en standard, der i Danmark og et væld af andre lande bruges til udsendelse af digitale radiosignaler. I dag bruges DAB+ dog i højere grad, som blot er en nyere version af DAB. Der er flere fordele ved DAB+, men én af de mest markante er, at der kan udsendes flere radiokanaler i en digital version.

Enhver DAB-radio, der bliver købt i dag, er – som udgangspunkt – en DAB+-radio, eftersom det gamle DAB-signal er blevet helt udfaset. Du kan dog stadig risikere, at du støder på en ældre model, der ikke understøtter det nye DAB+, men det er dog hovedsageligt, hvis du vælger at købe brugt. Derfor frarådes det også, at du køber en brugt DAB-radio.

Derfor er det også meget vigtigt, at du er omhyggelig, når du vælger din DAB-radio. Du skal nemlig være sikker på, at det er en radio, der kan modtage det nye DAB+-signal. Du ville ærgrer dig, hvis du kommer hjem med en radio, der ikke fungerer optimalt. Alle radioer, der er beskrevet og fremhævet i denne DAB Radio Test understøtter selvfølgelig DAB+.

Hvis du er vant til en FM-radio, skal du ikke være bange for, at en DAB+-radio er indviklet. Den fungerer nemlig på samme måde. Vælg blot den kanal, du ønsker at høre, og så finder radioen selv den rette frekvens for dig. Den store forskel mellem FM og DAB+ er, at du får en langt bedre lydkvalitet uden baggrundsstøj, hvis du vælger en DAB+-radio.

Overvejelser inden køb af ny DAB-radio

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at investere i en DAB-radio, så står du over for et svært valg. Der findes nemlig mange modeller på markedet, som variere på baggrund af flere aspekter. Derfor er det essentielt, at du gør dig en række overvejelser forud for dit valg. Nogle af aspekterne er nemlig vigtigere end andre, som du kan læse mere om herunder.

 • Design: Radioens udseende er en smagssag. Da radioen gerne skal bruges i mange år, skal du også være glad for udseendet af den. Derfor er det vigtigt, du også overveje udseendet og ikke undervurderer dette aspekt af købet. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at overveje, hvilket materiale og udseende du sætter pris på.
 • Lydkvalitet: Der findes mange billige DAB+-radioer. De fleste af disse afspiller lyden i mono. Det betyder, at lyden kommer fra én højttaler. Du kan også få modeller, der er en kende dyrere, som afspiller i stereo – altså via to højttalere. Stereo giver en bedre lyd, hvorfor det anbefales, at vælge én af modellerne med stereolyd.
 • Lydstyrke: Det er ikke kun lydkvaliteten, der har relevans. Det er mindst lige så vigtigt, at have fokus på lydstyrken. Hvis den skal spille et helt hus op, skal den nemlig kunne spille højere end én, der blot skal bruges i køkkenet. Her skal du efter antal watt, der angiver styrken på lyden. Husk dog, at watt ikke angiver kvaliteten.
 • Display: I dag er der displays på stort set alle DAB+-radioer på markedet. Med en sådan radio kan du ofte spore ind på rigtig mange kanaler, hvorfor det kan være relevant at få information om kanaler, aktuel afspilning og så videre på et display. Derfor skal du også vurdere, om displayet er stort nok og giver de rette informationer.
 • Funktioner: Nogle radioer har flere funktioner end andre. Derfor skal du overveje, hvad du har brug for. Skal den kunne tilkobles via Bluetooth? Vil du have mulighed for internetradio? Skal der medfølger en nem fjernbetjening? Eller skal den kunne styres via en app på din smartphone? Der er et væld af muligheder.