Bolig

Forøg værdien af din lejlighed med ny altan

Én af de mest betydningsfulde forskelle mellem lejligheder, er muligheden for at benytte et udendørsareal. Det er langt fra alle lejligheder, der tilbyder denne mulighed. Hvis du er bosiddende i en ejerlejlighed, der ikke har nogle udendørsarealer, så er du – sandsynlig – bekendt med, at det ikke er synderligt tiltalende på en varm sommerdag.

Derfor er der også mulighed for at hæve værdien af din lejlighed, hvis du får etableret en tilhørende altan. Det er naturligvis ikke alle steder, der er mulighed for dette, jævnfør diverse bygningsreglementer. Kan du på lovlig vis opføre en altan i forlængelse af din lejlighed, så bør du ikke tøve – og det er der flere årsager til.

Nyd tilstedeværelsen udendørs

Det er selvfølgelig fordelagtigt at du kan nyde det skønne sommervejr på en privat altan. Mange lejligheder har tilknyttede udendørsarealer, der kan benyttes af samtlige beboere i ejendommen. Det er dog ikke helt så flatterende som et koldt glas vin på altanen, når en lang arbejdsdag endelig er ved sin ende.

Har du ikke hidtil haft en altan tilknyttet din lejlighed, så vil opførelsen af en altan lære dig at sætte pris på din lejlighed på en helt anden måde – også selvom den ikke kan bruges året rundt. Derfor bør du ikke tøve med at opføre en altan, såfremt du kan indhente den nødvendige byggetilladelse.

Giver lejligheden nyt liv

Som der er givet udtryk for tidligere, så vil du sætte pris på din lejlighed på en helt anden måde, hvis du får en altan. Det giver nemlig lejligheden nyt liv, da du ikke føler dig indelukket i sommerperioden, hvor man hellere ville tilbringe fridagene på et udendørsareal fremfor på sofaen i stuen.

Forøg værdien af din bolig

Du får ikke blot muligheden for at nyde det danske sommervejr, hvis du får etableret din egen altan. Du kan også forøge værdien af din bolig. I de fleste tilfælde er der tale om en værdistigning, der op markant vis overstiger beløbet du investerer i etableringen. Derfor vil det være en god investering fra dag ét.

Der er selvfølgelig mange aspekter, der har relevans i denne sammenhæng. En lille altan med begrænset areal og solskin, har naturligvis ikke samme værdimæssige indvirkning, som en stor altan eller tagterrasse, hvor solen kan nydes stort set hele døgnet. Det er selvfølgelig noget, der skal inddrages i overvejelserne.

Stor forskel på altanpriser

Hvis du overvejer at etablere en altan ved din lejlighed, så skal du ikke blot vælge første og bedste tilbud, du får på opgaven. I stedet bør du få dit tilbud her, så du får en række forskellige bud på opgaven. Det giver dig et bedre grundlag at vælge ud fra og kan garantere, at du får opgaven udført til den bedst mulige pris.

I denne sammenhæng bør det fremhæves, at des lavere en pris, du kan få udført arbejdet til, des større et afkast vil du kunne nyde ved eventuelt salg af lejligheden. Vær dog varsom med, at en lavere pris ikke kan forsvare en lavere kvalitet. Sørg for at arbejdet er udført ordentligt af professionelle håndværkere med solide materialer.