Nespresso Creatista Plus – Test & Anmeldelse (2019)

Nespresso Creatista Plus – Test & Anmeldelse (2019)

17. marts 2019 0 Af nicolai

Bedømmelse

En moderne Nespresso-maskine, der kombinerer brugervenlighed, elegant design og en konsistent god kaffe.

Fordele

  • Konsistent ydeevne og god kaffe
  • Adskillelige muligheder for personalisering
  • Bedste mælkeskummer på en kapselmaskine
  • Hurtig og nem at bruge via LCD-skærm

Ulemper

  • Prisen befinder sig i den høje ende
  • Manuel mælkeskumning kan tage tid at lære
Forhandler Pris Information
2.599 DKK Se produkt
2.599 DKK Se produkt

Hvis du tænker på to producenter, der er særligt dominerende på forbrugermarkedet mht. kaffemaskiner, så er det sandsynligvis Nespresso og Breville, der dukker op i tankerne. Og hvad sker der, hvis de to brands slår sig sammen og deler deres teknologi?

Du får en Nespresso-maskine, du aldrig har et før. Deres samarbejde er resulteret i en maskine, der har fået et væld af gode anmeldelser og har opnået stor popularitet. Maskinen hedder Creatista Plus, og i denne artikel får du vores anmeldelse af maskinen.

Et partnerskab, der var nødt til at realiseres

Der er primært ét område, hvor de fleste Nespresso-maskiner halter efter. Det er med hensyn til deres evne til at skumme mælk. Det er dog forståeligt, da det aldrig har været et fokusområde for Nespresso.

Deres maskiner har ikke været udviklet med fokus på barista-lignende latte og cappuccino. Deres fokus er at producere smagsfyldt espresso og sort kaffe på enkel vis.

Med tiden har Nespresso forsøgt at kompensere ved at tilbyde eksterne mælkeskummere som Aeroccino Plus. Det er en fremragende løsning, hvis du ønsker at lave en skøn cappucino, men de evner dog ikke at skabe tekstureret mælk til en latte.

I modsætning til dette, har Breville altid været et brand, der har forsøgt at bringe kaffe af barista-kvalitet til masserne. Deres australske team er kendt for at besøge specialiserede caféer, notere ned, hvad de gør godt, og herefter forsøge at integrere dette i deres maskiner til forbrugerne.

Nogle af de mest avancerede maskiner på markedet

Det er ikke længe siden, de lancerede deres Breville Oracle. Det er én af deres ypperste modeller, som indeholder en række af de mest avancerede funktioner til skumning af mælk. Derfor er den i stand til at skabe tekstureret mælk, der danner grundlag for en latte på barista-niveau.

Knap så overraskende, så var det denne maskine, der fangede Nespressos opmærksomhed. Kort efter slog de sig sammen om at skabe, hvad der mundede ud i Creatista Plus.

Det er en maskine, der kombinerer det bedste fra Breville og Nespresso i én maskine. Den bruges det kendte kapselsystem fra Nespresso, og de innovative teknologier til mælkeskumning fra Breville. Men hvor godt at dette lykkedes dem?

Den indvendige del af Creatista Plus

Creatista Plus kan bryste sig af mange funktioner, der tillader dig at strømline oplevelsen med at lave kaffe i hjemmet.  Den mest bemærkelsesværdige er dog mælkeskummeren.

I modsætning til øvrige Nespresso-maskiner, så er mælkeskummeren på Creatista Plus i stand til at lave skum, der egner sig til både cappuccino og latte. Hvis du er typen, der elsker en glat, tekstureret mælk til din latte, så er dette en Nespresso-maskine lige for dig.

Det er dog ikke blot en god mælkeskummer. Den er også meget smart. Den er både lækker og kold at røre ved, så du ikke brænder dig selv. Den har også en selvrensende funktion, der automatisk igangsættes, når du er færdig med at bruge den.

Nespresso Creatista Plus

I forhold til kaffen og kapslerne, så er oplevelsen, som den altid har været. Der er en konsistent god smag, men i forhold til mængden, der udtrækkes, kan det i nogle tilfælde hænde at være en tand til den gode side.

Temperaturkontrollen på Creatista Plus er meget præcis. Det skyldes at mælkebeholderen er placeret lige over termometeret, der er sat sammen med maskinens system. Du er derfor garanteret, at du altid får den temperatur, du ønsker.

Det bedste aspekt af denne maskine er dog, at den har et højt niveau af tilpasningsmuligheder. Med en drejeknap kan du justere både tekstur og densitet af din mælk, hvorfor den kan tilpasses til flat white, latte, cappuccino, og mere.

Med hensyn til selve brugeroplevelsen, så er den fantastisk. Maskinen er intuitiv og er nem at bruge. Dertil er det også et klart plus, at den er fremstillet i rustfrit stål. Det giver maskinen et moderne og eksklusivt udseende.

Mange muligheder for personlig justering

På trods af, at Nespresso Creatista Plus er en maskine, der er udviklet som automatisk kapselmaskine, så har Nespresso og Breville gjort meget ud af, at give kontrollen tilbage til brugeren.

Ikke nok med, at den tilbyder otte valgmuligheder ift. kaffespecialiteter ved tre forskellige intensiteter fra sort kaffe til mælkebaserede specialiteter, men du kan også selv vælge hvilken tekstur mælken skal skummes ved – og du kan vælge mellem 11 forskellige temperaturindstillinger fra 56 to 76°C.

Det kan lyde kompliceret, men sådan forholder det sig slet ikke. Du skal blot indsætt din foretrukne kapsel fra Nespresso, vælge dit valg af drik på LCD-skærmen på maskine, og trykke på Start-knappen.

Kaffen brygges ved 19 bar, og mens kaffen brygges, kan du vælge dine mælkeindstillinger og tænde for mælkeskummeren. Du har også mulighed for at skumme mælken på manuel vis, hvis det er noget, der har din interesse.

Rengøringen er også en smal sag. Den smukke maskine er simpel at gøre rent, drypbakken kan nemt fjernes og bakken til brugte kapsler er nem at tømme.

Endvidere, så er den også udstyret med en automatisk afkalkningsfunktion. Én af de bedste funktioner er dog, at den er udstyret med en mælkeskummer, der renser sig selv efter hver gang, den har været i brug. Det garanterer, at mælken ikke stoppes mm.

Stilrent og moderne design

Det er ikke svært at se, at det er en elegant maskine. Den er stilren, men dog uden at være for frembrusende. Den er rigtig flot at se på. Den har også et sofistikeret interface og rene linjer, der betyder, den vil tage sig godt ud i ethvert køkken.

Det moderne udseende udgøres primært af det rustfri stål. Det er dog også med til at gøre den robust og slidstærk. Når du modtager den, så er du ikke i tvivl om kvaliteten – og du er ikke i tvivl om, at du har fået hvad, du har betalt for.

Nespresso Creatista Plus

Den byder på et smalt, men dybt design. Det er dog også som følge af dette design, at det er lykkedes Nespresso at finde plads til en stor vandtank med en kapacitet på 1,5 liter. Det er faktisk én af de største blandt det store udvalg af Nespresso-maskiner.

Essentielt betyder dette, at du kan lave op til 60 stk. 25 ml. espressoer, inden der er behov for at fylde vandtanken op. Målen på maskinen er B: 17,7 cm. x D: 39,3 cm. x H: 30,8 cm., hvilket er en ganske fornuftig størrelse, de fleste kan finde plads til i deres køkken.

Nespresso Creatista Plus er relativt tung, da den vejer 5,2 kg. Det er ganske vidst uden vand i tanken. Den opererer ved en effekt, der lyder på 1.600 W. Det er en del mere end andre modeller i samme størrelse. Det skyldes, at der er behov for højere effekt til opvarmning og pumpe.

Derfor er du garanteret, at det er en maskine, der kan lave kaffe hurtigere og ved højere temperaturer. Derfor er det en ideel maskine for dig, der har brug for en hurtig kop kaffe om morgenen, inden du tager på arbejde.

Creatista Plus vs Creatista

Breville har valgt at lave to forskellige varianter af Creatista. Creatista Plus er selvfølgelig den mest eksklusive model i serien. Den er fremstillet i rustfrit stål, mens Creatista er en mere budgetvenlig variant, der er fremstillet af en kombination af plastik og rustfrit stål.

Foruden ovenstående, så er der ikke stor forskel på de to varianter. Faktisk er de identiske indvendigt. De bruger begge den samme teknologi, de er begge udstyret med en LCD-skærm til valg af kaffe, og bruger begge samme type kapsler.

Derfor er det også et spørgsmål om personlige præferencer, hvorvidt du drages mest af modellen med rustfrit stål eller den billigere model, hvor plastik er kombineret med rustfri stål for at holde udgifterne til produktion på et lavere punkt.

Konklusion

Konklusionen er faktisk meget simpel. Det er en rigtig god løsning for dig, der gerne vil have en Nespresso-maskine, men ikke ønsker at gå på kompromis med mælkeskummeren. På dette punkt er den nemlig markant bedre end de andre alternativer.

Hvis du hører til denne kategori, så skal der ikke herske tvivl om, at det er en anbefalelsesværdig maskine. Hvis du virkelig er på jagt efter en professionel espressomaskine, så er det dog ikke Creatista Plus, du skal vælge.

Den egner sig rigtig godt til dig, der gerne vil have en strømlinet og simpel måde at lave lækker kaffe på.